Karo medikai gelbėjo per ceremoniją Vilniuje nualpusią mergaitę

Sostinės širdyje, Katedros aikštėje, iškilmingą Lietuvos kariuomenės vado pasikeitimo ceremoniją stebėję vilniečiai, turistai ir valdžios atstovai nė neįtarė, kad už jų nugaros vyko dramatiškas vaiko gelbėjimas. Renginyje budėję kariai prie pat centrinio įėjimo į Vilniaus arkikatedrą gaivino nuo karščio nualpusią ir susižalojusią dešimtmetę.

Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 24, 2014, 2:40 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:27 PM

Mergaitei svilinantis karštis negailestingai smogė maždaug ceremonijos viduryje. Ji nualpo tiesiog eidama. Vaikas krito ant šaligatvio tarsi pakirstas. Krisdama dešimtmetė prasikirto smakrą, pasirodė kraujas.

Pirmasis prie nualpusio vaiko prišoko renginyje budėjęs ir netoliese buvęs vienas karys. Jis prie mergaitės pribėgo kartu su ja buvusiai moteriškei ir dar vienam vaikui net nespėjus susigaudyti, kas įvyko.

Nualpusi mergaitė buvo nunešta į pavėsį greta centrinio įėjimo į katedrą. Į pagalbą atskubėjo ir renginio saugumo besirūpinęs karo policininkas.

Netrukus pakviesti žmonių prie nualpusio vaiko su visa įranga atėjo kiek toliau budėję du karo medicinos tarnybos kariai. Jie mergaitei pradėjo teikti pirmąją pagalbą, sustabdė kraujavimą, šlakstė vaiko veidą vandeniu.

Karo medikai dešimtmete mergaite rūpinosi iki pat atvykstant greitosios pagalbos automobiliui. Vaikas išvežtas į ligoninę. Krisdama mergaitė gana smarkiai prasikirto smakrą. Karių manymu, žaizdą teks siūti. Spėjama, kad vaikas nualpo dėl didelio karščio.

Ketvirtadienį vidurdienį Vilniuje vyko iškilminga Lietuvos kariuomenės vado pasikeitimo ceremonija. Gen. ltn. Arvydą Pocių kariuomenės vado pareigose pakeitė gen. mjr. Jonas Vytautas Žukas. Ceremonijoje dalyvavo Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, premjeras Algirdas Butkevičius, Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė, kiti aukšti valstybės pareigūnai ir svečiai iš užsienio, ją taip pat stebėjo gausus būrys vilniečių ir miesto svečių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.