„Labai skubėjusią“ vilnietę partrenkė mašina, moteris ligoninėje

Draudžiamoje vietoje per gatvę nusprendusi perbėgti „labai skubėjusi“ moteris Vilniuje buvo partrenkta automobilio ir atsidūrė ligoninėje. Moteris partrenkta visai greta pėsčiųjų perėjos, kur ji būtų saugiai perėjusi gatvę. Incidentas įvyko penktadienio rytą judrioje Rygos g. ir Taikos g. sankryžoje.

Automobilis „Audi“ pėsčiąją partrenkė, kai ši bėgo per gatvę draudžiamoje vietoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Automobilis „Audi“ pėsčiąją partrenkė, kai ši bėgo per gatvę draudžiamoje vietoje.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 25, 2014, 9:35 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:02 PM

Pranešimą apie nelaimę Vilniaus policija penktadienį gavo apie 8 val. 20 min. Paaiškėjo, kad maždaug 50-60 metų pėsčiąją partrenkė automobilis „Audi A3“. Kaip vėliau įvykio vietoje lrytas.lt žurnalistui sakė automobilio vairuotoja, ji važiavo Laisvės pr. link. Vairuotoja tvirtina, kad jai degė žalias šviesoforo signalas.

„Ta moteris net nėjo. Ji tiesiog bėgo. Ji vėliau sakė, kad labai skubėjo, nes kažkur čia greta dirba“, - pasakojo vairuotoja.

Pirminiais duomenimis, vairuotoja buvo blaivi. Tačiau po susidūrimo ji savo automobilį patraukė keliolika metrų į šoną, kaip pati sako, kad „netrukdytų eismui“.

Automobilis pėsčiąją kliudė dešine puse. Partrenkta moteris sąmonės neprarado, tačiau kraujavo. Greitosios pagalbos medikai ją išvežė į ligoninę.

Jau žinoma, kad pėsčioji per gatvę bėgo draudžiamoje vietoje. Anksčiau čia pėstiesiems buvo leidžiama pereiti gatvę, tačiau prieš kelerius metus pėsčiųjų perėja šioje vietoje buvo panaikinta. Buvo pastatytos palaikės tvorelės, turinčios žmonėms parodyti, kad praėjimo nėra. Pėstiesiems gatvę pereiti leidžiama vos už 30-40 metrų nuo tos vietos, kur įvyko nelaimė. Ten įrengta šviesoforu reguliuojama pėsčiųjų perėja.

Nepaisant to, pėstieji ir toliau atkakliai gatvę bando nuolat kirsti draudžiamoje vietoje, net nesivargindami paeiti keliasdešimt metrų į šoną. Net ir po šios avarijos, policijai dar matuojant įvykio vietą, viena garbaus amžiaus ponia kurį laiką stebėjo pareigūnus, o vėliau paklausė žurnalistų, ar jau gali draudžiamoje vietoje eiti į kitą gatvės pusę.

Tik perspėta, kad šioje vietoje gatvę kirsti draudžiama, ponia nuėjo prie perėjos.

Dėl avarijos Vilniaus policija pradėjo tyrimą ir aiškinasi nelaimės aplinkybes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.