Dramatiška operacija: pareigūnai į 4 aukštą lipo pro balkoną

Gana dramatiška senolės gelbėjimo operacija vėlų trečiadienio vakarą vyko Vilniuje. Nelaimės ištiktai pensininkei į pagalbą skubėjo visos sostinės specialiosios tarnybos, o pareigūnai, padedami ugniagesių į butą ketvirtame aukšte pateko pro balkoną.

Dramatiškoje senolės gelbėjimo operacijoje Vilniuje dalyvavo policija, medikai ir ugniagesiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Dramatiškoje senolės gelbėjimo operacijoje Vilniuje dalyvavo policija, medikai ir ugniagesiai.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jul 31, 2014, 5:58 AM, atnaujinta Feb 11, 2018, 3:15 PM

Šiek tiek prieš 23 val. prie vieno Žėručio g. daugiabučio Lazdynuose skubėjo greitosios pagalbos medikai, policijos pareigūnai ir ugniagesiai gelbėtojai. Pagalbos telefonu 112 paskambinę žmonės sakė, kad kažkas atsitiko 76 metų senolės bute. Iš ketvirtame aukšte gyvenančios moters buto pro atvirus langus sklinda pagalbos prašymas, tačiau buto durų niekas neatidaro.

Buto durų atrakinti negalėjo ir senolės duktė. Durys buvo užrakintos iš vidaus, o raktas paliktas spynoje.

Senolės kaimynė pareigūnams sakė, kad į butą artimieji ir kaimynai bando patekti nuo 21 val. Aiškiai girdėti, kad bute kažkas yra, tačiau durų niekas neatidaro. Baiminantis, jog nutiko kažkas baisaus, prieš 23 val. artimieji nusprendė prašyti pareigūnų pagalbos.

„Į butą patekti galima tik per balkoną. Bet jis yra ketvirtame aukšte. Galvojome, kad gal iš kaimynų balkono pavyks perlipti, bet vis dėlto tai labai pavojinga“, - pareigūnams sakė senolės drauge prisistačiusi kaimynė.

Į įvykio vietą įkandin greitosios pagalbos medikų kartu su policijos pareigūnais atvyko ir ugniagesių autokeltuvas. Buvo planuojama juo pasikelti iki moters balkono. Tačiau paaiškėjo, kad didžiulė ugniagesių mašina pro kieme stovinčius automobilius prie namo negalės privažiuoti. Prasidėjo įnirtinga automobilių savininkų paieška. Į ją įsijungė ir gretimo namo gyventojai, sugebėję surasti visų trukdžių mašinų savininkus.

Netrukus, žmonėms patraukus automobilius, ugniagesiai kartu su policijos pareigūnais keltuvu jau iki moters buto balkono. Patekus į butą paaiškėjo, kad senolę iš tiesų ištiko nelaimė. Jai rimtai sutriko sveikata, moteris nukrito ir negalėjo atsikelti, negalėjo net prišliaužti iki durų, kad jas atrakintų.

Pareigūnai atrakino duris ir į vidų įleido greitosios pagalbos medikus. Šie pensininkę skubiai išvežė į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.