Nelaimė Jurbarke: į lifto šachtą įkrito dvi moterys, viena žuvo

Trečiadienį Jurbarko rajone įvyko tragiška nelaimė. Apie 11 val. 45 min. Eržvilko kaime 57 metų socialinių paslaugų centro darbuotoja atbulomis į liftą (antrame aukšte) vežė vežimėlyje sėdinčią 69 metų centro pacientę Adolfiną Albiną Diksienę.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė

2014-07-31 08:29, atnaujinta 2018-02-11 15:12

Darbuotoja nepastebėjo, kad liftas buvo nusileidęs į pirmą aukštą ir kartu su vežimėlyje sėdinčia paciente įkrito į lifto šachtą.

Per įvykį susižalojo pacientė, ji ligoninėje mirė. Centro darbuotoja dėl patirtų traumų paguldyta į ligoninę.

Moteris centre dirbo septynerius metus, buvo socialinės darbuotojos padėjėja.

Ar nelaimė įvyko dėl lifto šachtoje sumontuotos kėlimo platformos gedimo, ar dėl pacientę vežusios socialinės globos įstaigos darbuotojos neatsargumo, aiškinasi policija. Tačiau spėjama, kad čia suveikė žmogiškasis faktorius. Darbuotoja į liftą ėjo neįsitikinusi, ar jis atvažiavo.

Pirminiais duomenimis, liftą prižiūrinčios įmonės specialistai gedimų nerado. Jurbarko socialinių paslaugų centro Eržvilko socialinės globos filialo vadovė Vilija Bajorinienė teigė, jog kol kas nėra specialistų išvadų, patvirtinančių, kad kėlimo platforma buvo nesugedusi.  

Lifto šachtoje susižalojusi ir netrukus ligoninėje mirusi 69 metų A.A.Diksienė socialinės globos įstaigoje apsigyveno pernai. Anksčiau ji gyveno savo namuose Balnių kaime (Jurbarko r.).  

Jurbarke ligoninėje gydoma per nelaimę gyva likusi moteris gyvybei pavojingų traumų nepatyrė.  

Šalia Eržvilko katalikų bažnyčios esantis Jurbarko socialinių paslaugų centro Eržvilko socialinės globos filialui priklausantis pastatas prieš keletą metų buvo atnaujintas už Europos Sąjungos lėšas. Centras įkurtas pastate, kuriame anksčiau buvo ligoninė.  

Šiuo metu Eržvilko socialinės globos filiale globojami kelios dešimtys senyvo amžiaus moterys ir vyrai. Čia suteikiama ir ilgalaikė, ir trumpalaikė globa senyvo amžiaus, pagyvenusių žmonių, smurtą patyrusių moterų, vaikų, paauglių globa ir slauga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.