Slaptas pasivažinėjimas visureigiu 14-mečiui kainavo gyvybę

Biržų rajone sekmadienį avarijoje žuvo 14-metis. Paauglys slapta pasiėmė vietos ūkininkui priklausantį 2010 metų gamybos visureigį „Toyota Land Cruiser“, tačiau važiuodamas žvyrkeliu jo nesuvaldė ir apvirtęs automobilis jį prispaudė.

Galingo automobilio 14-metis nesuvaldė, apsivertė ir žuvo.<br>lrytas.lt nuotr.
Galingo automobilio 14-metis nesuvaldė, apsivertė ir žuvo.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Sep 8, 2014, 10:01 AM, atnaujinta Feb 9, 2018, 5:29 PM

Nelaimė Biržų rajono Širvėnos seniūnijoje įvyko apie 12 val. 30 min. Biržų policija gavo pranešimą, kad kelio Biržai-Obelaukiai 3-me kilometre yra apvirtęs visureigis, o po juo – prispaustas žmogus. Atskubėję ugniagesiai automobilį pneumatinėmis pagalvėmis pakėlė, kad prispaustąjį būtų galima išvaduoti, tačiau greitosios pagalbos medikai konstatavo, jog jis miręs.

Netrukus paaiškėjo, kad žuvusysis – 14-metis tos pačios seniūnijos Medžvalakių kaimo gyventojas, o 55 metų vietos ūkininkui priklausantį visureigį jis pasiėmė savavališkai.

Šį 2010 metų gamybos automobilį ūkininko žmona prieš porą dienų buvo palikusi vieno Devynbalsių kaimo gyventojo kieme. Moteris sodybos šeimininkams paliko ir užvedimo raktelius, jei jį reiktų pervaryti į kitą vietą.

Savaitgalį kasdami bulves sodybos šeimininkai iš tiesų nusprendė automobilį pastatyti į kitą vietą. Tai padarę, jie raktelius pamiršo automobilio salone.

Manoma, kad tai pastebėjo minėtas paauglys, čia ateidavęs patalkėti prie ūkio darbų. Vaikinas greičiausiai nusprendė slapta pasivažinėti visureigiu ir nepastebėtas išvažiavo. Jo kelionė baigėsi netrukus, kai žvyrkelyje nepatyręs jaunasis vairuotojas nesuvaldė galingo automobilio ir šis apvirto.

Žuvęs nepilnametis – daugiavaikės šeimos atžala. Vaikinas labai mėgo įvairią techniką, automobilius.

Taip pat sekmadienį dar vienas 14-metis labai panašiomis aplinkybėmis nukentėjo Rokiškio rajone įvykusioje avarijoje.

Vos prasidėjus sekmadieniui 1 val. 30 min., Pandėlio seniūnijos Puodžialaukės kaime automobilio „Seat Toledo“, priklausančio Kupiškio rajono gyventojui, nesuvaldė 14-metė vairuotoja. Automobilis nuvažiavo nuo kelio ir trenkėsi į pakelės medį. Avarijoje nukentėjo vairuotojos bendraamžis – paauglys dėl galvos sutrenkimo išvežtas gydymui į Respublikinę Panevėžio ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.