JAV kario kulkos Gaižiūnų poligone kliudė civilį

JAV kariai taktinio kovinio šaudymo pratybų metu Gaižiūnų poligone, Jonavos rajone, sužeidė žmogų. Sužeistojo asmenybė kol kas neviešinama. Anot Krašto apsaugos ministerijos atstovų, 1969 metais gimęs vyras šaudymo zonoje atsidūrė atsitiktinai.

Naktį į karinį poligoną užsukęs pilietis įsitikino, kad toks žygis gali būti labai pavojingas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Naktį į karinį poligoną užsukęs pilietis įsitikino, kad toks žygis gali būti labai pavojingas.<br>J.Stacevičiaus asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Vilčinskienė (jonavoszinios.lt)

2014-09-12 09:02, atnaujinta 2018-02-09 16:21

Nelaimė įvyko prieš pat vidurnaktį. Vyras sužalotas į ranką, krūtinę ir koją.

Sužeistasis buvo nugabentas į Jonavos ligoninę, jam atlikta operacija. Šiuo metu, pasak medikų, vyro būklė stabili, pavojus jo gyvybei negresia.

Incidentas įvyko, kai šaudymus iš šaulių ginklų ir lengvųjų kulkosvaidžių atliko JAV Sausumos pajėgų Europoje 173-iosios oro desanto brigados kuopos kariai, dislokuoti Lietuvos didžiojo kunigaikščio Vaidoto mechanizuotajame pėstininkų batalione.

Išgirdus sužeistojo šauksmą, ugnis nedelsiant buvo nutraukta. JAV kariai sužeistajam suteikė pirmąją medicinos pagalbą, buvo iškviesti Jonavos medikai.

Kovinio šaudymo poligone metu pavojinga teritorija buvo paženklinta specialiaisiais įspėjamaisiais ženklais, informacija apie šaudymus skelbiama specialiuose informaciniuose stenduose, esančiuose visuose į poligoną vedančiuose keliuose.

Įvykį tiria Lietuvos kariuomenės karo policija ir Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Kovinio šaudymo pratybos Gaižiūnų poligone vyko nuo 8 valandos vakaro.  

Pagal galiojančias taisykles, kariniuose poligonuose ir pavojingose teritorijose asmenims lankytis leidžiama tik tuo metu, kai nevykdomos kovinio šaudymo pratybos.

Asmenys, besilankantys ar ketinantys lankytis pavojingose teritorijose, privalo susipažinti su informacinių ženklų stendais, kurie įrengti visuose į poligoną vedančiuose keliuose, ir, jei girdi karinėms pratyboms būdingą triukšmą (šūvius, karinių transporto priemonių ūžesį ir pan.), nedelsdami saugiai judėti iš pavojingų teritorijų. Jiems draudžiama judėti keliu ar taku tolyn, jei uždaryti pavojingą teritoriją žymintys užkardai, taip pat juos apeiti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.