Per savaitę šalies keliuose žuvo septyni žmonės

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad nuo praėjusio penktadienio, rugsėjo 5 dienos, Lietuvos keliuose įvyko 62 eismo įvykiai, kurių metu buvo sužeisti žmonės, dėl 24 eismo įvykių pradėti ikiteisminiai tyrimai. Per savaitę Lietuvos keliuose žuvo 7 žmonės, tarp žuvusiųjų – 1 nepilnametis.

Per savaitę šalies keliuose žuvo 7 žmonės, dar 66 buvo sužeisti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Per savaitę šalies keliuose žuvo 7 žmonės, dar 66 buvo sužeisti.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 12, 2014, 2:50 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 4:16 PM

Kaip rašoma policijos pranešime, per savaitę įvykusiose avarijose 66 eismo dalyviai buvo sužeisti, sužeistųjų tarpe – 10 nepilnamečių. 5 įvykiai įvyko dėl neblaivių eismo dalyvių kaltės.

Lietuvos keliuose nuo šių metų pradžios įvyko 2 tūkst. 199 eismo įvykiai, tai yra 108 eismo įvykiai daugiau, nei 2013 metais per tą patį laikotarpį. Nuo šių metų sausio mėnesio keliuose žuvo 161 žmogus ir 2 tūkst. 630 buvo sužeista – 2013 metais žuvo septyniais žmonėmis mažiau, o sužeista – 148 žmonių mažiau.

Per aštuonis šių metų mėnesius keliuose žuvo 55 vairuotojai, 7 motociklų vairuotojai, 1 mopedo vairuotojas, 12 dviratininkų, 53 pėstieji, 39 keleiviai, 2 motociklų keleiviai. Dėl transporto priemonių vairuotojų kaltės žuvo 94 žmonės. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės 25 žmonės žuvo, 271 buvo sužeistas. Dėl pėsčiųjų kaltės keliuose per šį laikotarpį žuvo 16 žmonių, sužeista – 157 žmonės. Dėl dviratininkų kaltės žuvo 7, o sužeistas 141 žmogus.

Vaikai per aštuonis mėnesius buvo sužeisti 462 įvykiuose, iš šio skaičiaus – 124 įvykiai įvyko dėl vaikų neatsargumo. Tarp žuvusiųjų – 15 vaikų, keturi vaikai žuvo dėl savo neatidumo ir neatsargumo.

Rugpjūčio 5 d., apie 9 val. 30 min. Šilutės plente, Klaipėdoje, įvyko eismo įvykis, kurio metu 39 metų D.T., gyvenantis Klaipėdoje, vairavo automobilį „VW Sharan“ ir partrenkė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusį 38 metų pėsčiąjį. Sužalotas pėsčiasis iš įvykio vietos nuvežtas į ligoninę, tačiau dėl įvykio metu patirtų daugybinių sužalojimų mirė.

Tą pačią dieną apie 17 val. 13 min. Taikos g. ir Smiltelės g. sankryžoje, Klaipėdoje įvyko eismo įvykis, kurio metu 45 m. klaipėdietis vairavo autobusą „Mercedes Benz“, reguliuojamoje sankryžoje suko į kairę ir susidūrė su per sankryžą, tiesiai važiavusiu motociklu „Suzuki GSR600“, kurį vairavo 28 metų O.J. Įvykio metu motociklo vairuotojas nuo patirtų sužalojimų žuvo vietoje.

Rugsėjo 7 d. apie 12 val. 30 min. 14-metis Biržų r. gyventojas savavališkai pasiėmė automobilį „Toyota Land Cruiser“, jo nesuvaldė, nepasirinko saugaus greičio ir kelyje Biržai-Obelaukiai nuvažiavo nuo kelio, apvirto ir žuvo.

Rugsėjo 9 d. apie 3 val. 57 min. kelyje A-10 Panevėžys-Pasvalys-Ryga, neapšviestame kelio ruože, automobilis „Toyota Hilux“, vairuojamas blaivaus 44 m. Lenkijos piliečio, partrenkė netikėtai į kelio važiuojamąją dalį išėjusią 76 metų Pasvalio r., Saločių miestelio gyventoją, kuri buvo be šviesą atspindinčios liemenės. Pėsčioji nuo patirtų sužalojimų mirė.

Tą pačią dieną apie 20 val. 48 min., Panevėžyje, Nemuno gatvėje, nereguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje, Panevėžio apskrities VPK Panevėžio m. PK Kriminalinės policijos skyriaus vyresnysis tyrėjas (46 metų), būdamas neblaivus (1,42 prom. girtumas), ne tarnybos metu, vairuodamas automobilį „Renault Espace“, nepraleido per pėsčiųjų perėją jam iš dešinės pusės ėjusių trijų pėsčiųjų ir juos partrenkė, po eismo įvykio iš antros eismo juostos persirikiuodamas į pirmą eismo juostą sudarė kliūtį šia eismo juosta važiavusiam automobiliui „Ford Focus“, kuris vengdamas susidūrimo užvažiavo ant gatvės bortelio ir apgadino automobilį.

Eismo įvykio metu nuo patirtų sužalojimų vietoje žuvo pėsčioji 86 metų Z.S., sužalotas pėsčiasis V.S. (84 metai), kuris tą pačią dieną apie 23 val. 45 min., nuo eismo įvykio metu patirtų sužalojimų ligoninėje mirė, bei sužalotas pėsčiasis M.S. (78 metai) kuriam nustatytos daugybinės traumos, gydomas Intensyvios terapijos skyriuje. Nusikalstamos veikos padarymu įtariamas V.S. suimtas 20 parų.

Rugsėjo 11 val. apie 2 val., Kaune, kelio Kaunas-Marijampolė-Suvalkai 1 km, krovininis automobilis „Mercedes Benz“, vairuojamas K.P. (gim. 1975 m.), kelio važiuojamoje dalyje partrenkė ėjusį 50 metų pėsčiąjį. Pastarasis nuo patirtų sužalojimų mirė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba tuo pačiu informuoja, kad pagal Lietuvos policijos generalinio komisaro patvirtintą planą rugsėjo 22–28 d. Lietuvos keliuose vyks pavojingo ir chuliganiško vairavimo kontrolės ir transporto priemonių važiavimo greičio kontrolės specialios prevencinės priemonės.

Policija taip pat informuoja, kad rugsėjo 15 d., pirmadienį, Lietuvos kelių policijos tarnyba vykdys masinį vairuotojų patikrinimą Vilniaus mieste. Policija iš anksto atsiprašo vairuotojų ir keleivių dėl galimų nepatogumų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.