Panevėžio rajone apvirto traktorius, žuvo jaunas vyras

Panevėžio rajone virsdamas traktorius mirtinai prispaudė 30 – metį traktorininką ir sužalojo kabinoje sėdėjusį jo draugą. Nelaimė įvyko Raguvos seniūnijoje esančiame Užunevėžių kaime.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

2014-10-09 17:07, atnaujinta 2018-01-27 23:15

Pranešimą apie nelaimę Panevėžio specialiosios tarnybos gavo 13 valandą 35 minutės. Į Užunevėžių kaimą išskubėjo ugniagesiai ir policijos pareigūnai. Paaiškėjo, kad traktorius apvirto ūkininkės Onos Skersienės ūkyje, kur tą dieną buvo minamas silosas.

Traktoriaus K701 kabinoje buvo dviese: 30 – metis traktorininkas Mantas R. ir jo metais vyresnis draugas. Pastarasis buvo neseniai grįžęs iš Anglijos, kur pastaruoju metu uždarbiavo. Jis atėjo pas dirbantį draugą. Norėdamas su juo pabendrauti, jis atsisėdo į traktoriaus kabiną ir sėdėjo kartu, kol šis dirbo. Ar vyrai vartojo alkoholį, kol kas nepatvirtinta. 

Valstybinės darbo inspekcijos Panevėžio teritorinio skyriaus vedėjas Rimantas Trota sakė, kad siloso tranšėją tvirtinanti gelžbetoninė plokštė neatlaikė traktoriaus svorio ir sutrūko. Traktorius versdamasis krito žemyn į tuščią tranšėją. Virsdamas jis prispaudė traktorininką. Jaunas vyras žuvo iš karto. Jo draugui buvo prispausta koja. Atvykę ugniagesiai gelbėtojai išvadavo sužeistąjį ir perdavė jį greitosios pagalbos medikams. Vyras išvežtas į ligoninę.

Ar traktorių vairavęs Mantas R. buvo blaivus, nustatys tyrimus atlikę ekspertai . Žinoma, kad žuvęs vyras buvo dviejų mažamečių vaikų tėtis.

Penktadienio rytą Policijos departamentas išplatino pranešimą apie šį incidentą. Kaip rašoma policijos pranešime, ketvirtadienį apie 13 val. Panevėžio r., Užunevėžio kaime, ūkyje, traktorius „K-701“, kurį vairavo ūkio darbininkas, 1984 m. gimęs vyras, lyginant ir slegiant siloso tranšėjoje smulkintų kukurūzų masę, važiavo išilgai tranšėjos pakraščio.

Lūžus vidinei tranšėjos plokštei-atramai bei nugriuvus išorinei plokštei, traktorius nuvirto nuo tranšėjos ir apvirto ant stogo.

Įvykio metu žuvo traktoriaus vairuotojas bei sužalotas kabinoje buvęs neblaivus (2,88 prom. alkoholio) 1983 m. gimęs vyras, kuris dėl kirstinių žaizdų kaktoje ir nosyje gydomas ambulatoriškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.