Šampaną mėgstanti jauna mama ant kojų sukėlė spec. tarnybas

Antradienio popietę Telšiuose, Masčio gatvės daugiabučio kieme, sunkiai tilpo specialiųjų tarnybų mašinos. Ugniagesiai gelbėtojai, policijos pareigūnai, medikai atvyko gelbėti, kaip įtarta, nusižudyti ketinusios jaunos moters. Manoma, kad telšiškė susikrimto dėl pirmadienio įvykio - vaiko teisių sergėtojai paėmė dukrelę.

Šampaną mėgstanti jauna mama Telšiuose ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Šampaną mėgstanti jauna mama Telšiuose ant kojų sukėlė specialiąsias tarnybas.<br>G.Akavickienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Giedra Akavickienė

Oct 14, 2014, 4:28 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 9:09 AM

Apie 12 val. 40 min. Bendrojo pagalbos centro telefonu gautas pranešimas, kad iš daugiabučio ketvirto aukšto balkono gali iššokti vaiką auginanti mama. Paskambinusi moteris prisistatė esanti anyta.

Tačiau, atrodo, rimtas pavojus negrėsė. Pasibeldus pareigūnams ir medikams, buto šeimininkė iš karto atidarė duris. Ji tikino, nė neketinusi žudytis.

Moteris bute buvo viena. Pasiūlius važiuoti su medikais pasitikrinti sveikatą, vardan šventos ramybės iš karto sutiko. Policininkams ir medikams pasiteiravus, ar vartojo alkoholio, telšiškė pripažino šiek tiek išgėrusi šampano.

Gali būti, kad per šampaną ar kitus tauriuosius gėrimus griūva jaunos moters gyvenimas. Kalbinti kaimynai neslėpė, kad 24 metų telšiškės bute vyksta išgertuvės, kartais girdisi, kaip verkia kūdikis.

Pirmadienį po pietų pilietiški kaimynai būtent dėl girtavimo į šį butą iškvietė Telšių vaiko teisių apsaugos skyriaus darbuotojus. Radę įkaušusią mamą, vaiko teisių sergėtojai, ieškodami išeities, pasiūlė nė metukų neturinčią dukrytę patikėti močiutei.

Telšių vaiko teisių apsaugos skyriaus vedėja Alma Tomkevičienė lrytas.lt papasakojo, kad iškviesta močiutė pasiėmė anūkėlę, o mama reagavo ramiai. Vedėjos teigimu, bute buvo tvarkinga, pašalinių asmenų nerasta.

Antradienį per gelbėjimo operaciją moteris taip pat buvo viena. Peršasi išvada, kad telšiškė galimai girtauja viena. Mat vaikučio tėvas gyvena ir dirba užsienyje, o abi dienas – ir pirmadienį, ir antradienį – bute nei draugių, nei draugų neaptikta.

A.Tomkevičienė informavo, kad jos vadovaujamo skyriaus juoduosiuose sąrašuose iki šiol minėtos mamos nebuvo. Pirmadienį močiutei patikėta mergaitė buvo švari, nealkana.

„Matosi, kad vaikas prižiūrėtas. Vaikas saugus, dabar juo rūpinasi močiutė. Mama antradienį turėjo atvykti į Vaiko teisių apsaugos skyrių, tačiau nepasirodė. Sužinojome, kad galimai bandė nusižudyti. Prašysime, kad mamytė pristatytų medikų pažymą, jog gali rūpintis savo vaikeliu. Spręsime, kur vaikui geriausia, be to, vaikas turi tėtį“, - sakė A.Tomkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.