Kariuomenės išminuotojai statybininkams yra išsigelbėjimas

Lietuvos kariuomenės Generolo Silvestro Žukausko poligone Pabradėje karių treniruotėms statomo miestelio „Mūšis mieste“ teritorijoje jau pusmetį dirba ir Lietuvos kariuomenės išminuotojai.

Kariuomenės išminuotojai statybininkams yra išsigelbėjimas.<br>Vyr. srž. R.Abibulajevo nuotr.
Kariuomenės išminuotojai statybininkams yra išsigelbėjimas.<br>Vyr. srž. R.Abibulajevo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2014, 5:57 PM, atnaujinta Jan 27, 2018, 12:27 AM

Kaip praneša Krašto apsaugos ministerija, nuo šių metų balandžio Juozo Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai jau patikrino apie 7 ha žemės ploto ir neutralizavo apie 80 vnt. įvairaus kalibro artilerijos sviedinių.

„Išminuoti teritoriją pradėjome, kai poligone dirbantys statybininkai šį pavasarį dėl randamų didelių kiekių sprogmenų turėjo trumpam sustabdyti miestelio „Mūšis mieste“ statybos darbus“, – sakė Sprogmenų neutralizavimo skyriaus vadas vyresnysis seržantas Rustemas Abibulajevas.

Pasak seržanto, teritorija, kurioje kyla naujoji mokymų vieta, yra užteršta nuo karo laikų likusiais įvairaus kalibro artilerijos sviediniais. Taip pat sovietinės armijos daliniai, šaudę iš įvairaus tipo pabūklų, mokymų vietą Pabradėje paliko nesutvarkytą.

Pabradės poligone nauja „Mūšio mieste“ infrastruktūra sudarys geresnes treniruočių sąlygas Lietuvos kariams ir į Lietuvą atvykstantiems sąjungininkams. Šiame miestelyje vienu metu galės treniruotis iki 1 tūkst. karių (iki bataliono dydžio vienetas). Iki šiol Lietuvos kariuomenėje nebuvo specialiai mūšiams mieste treniruoti pritaikytos infrastruktūros.

Kariams rengti skirta infrastruktūra užims apie 10 ha plotą Pabradės poligone. Ji atkurs tipinio Lietuvos miestelio aplinką ir jai būdingus objektus: gyvenamuosius namus ir sodybas, parduotuvę, paštą, stotį, mokyklą, maldos namus ir kitus statinius.

„Mūšio mieste“ infrastruktūrai Pabradės poligone įrengti iš viso numatyta skirti apie 15 mln. litų. Projektą planuojama užbaigti 2016 metais. Kariai išminuotojai sprogmenų paieškos ir neutralizavimo operaciją poligone rotuodamiesi, planuojama, tęs iki miestelio statybų darbų pabaigos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.