Baigtas gaisro Lengvosios atletikos maniežo pirtyje tyrimas

Vilniaus ugniagesiai nustatė kiek daugiau nei prieš savaitę Lengvosios atletikos manieže įrengtoje pirtyje kilusio gaisro priežastį. Nelaimė esą įvyko dėl neatsargus elektros prietaisų naudojimo, nakčiai palikus įjungtą elektros jungiklį. Maniežo vadovas ugniagesių išvadas pripažįsta ir tvirtina, kad įtampos tiesiog neišlaikė dar sovietmečiu išvedžiota elektros instaliacija. Beveik 30 metų nerenovuotą pastatą iš esmės tvarkyti numatyta tik 2016 metais.

2016 m. numatyta Vilniaus lengvosios atletikos maniežo renovacija.<br>Lrytas.lt nuotr.
2016 m. numatyta Vilniaus lengvosios atletikos maniežo renovacija.<br>Lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Oct 27, 2014, 4:25 PM, atnaujinta Jan 24, 2018, 12:44 PM

Ugniagesių specialistai baigė tyrimą dėl spalio 17 d. paryčiais Vilniaus lengvosios atletikos manieže kilusio gaisro. Kaip jau skelbė lrytas.lt, tądien apie 3 val. 48 min. Vilniaus gelbėtojams buvo pranešta apie gaisrą Žemaitės g. įsikūrusiame Lengvosios atletikos manieže.

Į gaisro vietą ugniagesiai nusiuntė tris autocisternas, autokopėčias ir štabo automobilį. Po septynių minučių pirmieji gelbėtojai jau buvo įvykio vietoje.

Kaip vėliau skelbė ugniagesiai, vieno aukšto pastate, jungiančiame sporto maniežą su administraciniu penkių aukštų pastatu, iš rūsio rūko dūmai.

Rūsyje per incidentą apdegė pirtis ir 2 kvadratiniai metrai priepirčio.

Atviros ugnies nebuvo

Praėjus savaitei po gaisro ugniagesių specialistai pateikė išvadą, kad gaisras kilo dėl neatsargus elektros prietaisų naudojimo – be priežiūros buvo paliktas įjungtas elektros prietaisas, kuris ir sukėlė gaisrą.

Ugniagesiai tvirtina, kad tyrimas tuo ir baigtas, jokios baudos įjungtą prietaisą palikusiems žmonėms nėra numatytos.

Lengvosios atletikos maniežo vadovas Egidijus Zvilna sako, kad nakčiai kažkas buvo palikęs įjungtą elektros jungiklį. Dėl jo gaisras ir kilo.

„Perkaito elektrinis jungiklis. Mes turime dvi pirteles, skirtas sportininkams. Vieną suremontavome, o kitos dar nebuvome sutvarkę. Gaisras buvo kilęs senojoje pirtyje. Ji nebuvo drausta, bet ir nuostoliai nebus labai dideli“, - lrytas.lt sakė E.Zvilna.

Maniežo vadovas tikina, kad suremontuota pirtis dar nebuvo naudojama. Kol kas trūksta ugniagesių parašo ant darbų baigimo akto, kad pirtis atitinka priešgaisrinės saugos reikalavimus. Kol suremontuota pirtis nenaudojama (tiesa, sako, kad porą kartų ji buvo įjungta tiesiog išbandyti), naudojama buvo senoji.

Lengvosios atletikos maniežo vadovas tikisi, kad per savaitę gaisro padariniai bus likviduoti, nes atvira ugnis neįsiplieskė, elektros jungiklis ir greta esančios medinės lentelės, kurias teko nulupti ir išmesti, tik smilko.

„Buvo labai daug dūmų. Suveikė priešgaisrinė signalizacija, tada ir buvo pastebėtas gaisras“, - sakė E.Zvilna.

2016 m. numatyta pastato renovacija

E.Zvilna tvirtina, kad pastatas, kuriame įsikūręs Lengvosios atletikos maniežas yra jau 30 metų nerenovuotas, jį verkiant reikia tvarkyti.

„Viso maniežo renovacija numatyta 2016 metais. Čia nuo 1986 m. įranga buvo. Mes jau po truputį viską bandome tvarkytis. Vieną pirtelę sutvarkėm, kitos nespėjom. Lėšų trūksta visą laiką... O visa elektros instaliacija pas mus dar nuo sovietinių laikų. Laidus keisti reikia, ventiliaciją sutvarkyti. Antra vertus, dėl to, kad nebuvo ventiliacijos, į patalpą nepateko deguonies, tad ir atvira liepsna neįsiplieskė. Tik smilko viskas. Jei liepsna būtų, viskas ten išdegę...“, - sakė E.Zvilna.

Maniežo vadovas pasakojo, kad antros pirties, kurioje kilo gaisras, neskubėta renovuoti dar ir todėl, kad yra daug svarbesnių darbų. Pavyzdžiui, per varžybas sportininkai neturi, kur daryti apšilimą, žiemą per didžiulius langus į patalpas veržiasi šaltis, būtina keisti bėgimo tako dangą, reikia atnaujinti ventiliaciją ir pan.

„Turim viziją, kaip maniežą padidinti. Dabar vienas iš svarbiausių darbų - sutvarkyti salę, kur treniruojasi penkiakovininkai. Jie yra pasiekę labai gerų sportinių rezultatų, o jų fektavimosi salėje vinys iš grindų lenda. L.Asadauskaitė tas vinis su plaktuku atgal kala. Todėl dabar norime tą salę sutvarkyti, elektroninę sistemą įdiegti. Tai vienas svarbiausių dalykų, laukti jis negali.

Tas gaisras mums buvo gera pamoka. Į pastatą 30 metų nebuvo investuojama, reikia tvarkytis. Tik laiko tam irgi reikia. Gal kažkada, kartu su didžiąja renovacija, toje vietoje, kur sudegusi pirtelė yra, pavyks kokį nors nedidelį sportininkų reabilitacijos centrą įrengti. Su pirtele ir masažo kabinetu. Kad atėję galėtų pilnai atsipalaiduoti. Taip yra Estijoje ir kitose šalyse. Mes nuo jų šioje vietoje atsiliekame“, - tvirtina E.Zvilna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.