Vilniuje į gatvę skriejusios plytos ant kojų sukėlė pareigūnus

Vėlų šeštadienio vakarą Vilniaus pareigūnai laužė galvas ir bandė išspręsti galvosūkį, ką daryti su kaminu, nuo kurio į gatvę pradėjo skrieti plytos. Sostinės specialiosios tarnybos į įvykio vietą sulėkė ir pavojingą teritoriją apsupo plytoms nespėjus ko nors sužeisti.

Nuo kamino į gatvę skriejusios plytos ant kojų sukėlė Vilniaus pareigūnus.<br>T.Bauro nuotr.
Nuo kamino į gatvę skriejusios plytos ant kojų sukėlė Vilniaus pareigūnus.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jan 10, 2015, 11:15 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 11:08 AM

Incidentas įvyko Pylimo g. pabaigoje, visai priešais Halės turgavietę. Bendruoju pagalbos telefonu buvo pranešta, kad nuo namo stogo į gatvę krenta plytos.

Nurodytu adresu nuskubėjo ugniagesiai, policijos pareigūnai ir greitosios pagalbos medikai. Ugniagesiai greitai išsiaiškino, kad plytos krenta nuo kamino. Žvelgiant nuo gatvės buvo įtariama, jog kelios nukritusios plytos - dar ne pabaiga. Buvo baiminamasi, kad kaminas trupės toliau, o plytos vėl kris į gatvę.

Sostinės specialiosios tarnybos į įvykio vietą suvažiavo plytoms nespėjus nieko sužeisti ar sugadinti. Įvykio vieta buvo aptverta, o ugniagesiai pamėgino prieiti prie byrančio kamino ir apžiūrėti jį iš arčiau.

Paaiškėjo, kad tai nėra taip paprasta. Pro palėpę gelbėtojams nepavyko patekti ant stogo, todėl į Pylimo g. buvo iškviestas autokeltuvas.

Juo pasikėlė ugniagesiai įsitikino, kad įtarimai buvo pagrįsti. Senas kaminas buvo suiręs, plytos į gatvę būtų skriejusios ir toliau.

„Incidentas tikrai nieko bendro neturi nei su vėju, nei su sniegu. Plytos kristi pradėjo dėl to, kad kaminas yra senas“, - teigė gelbėtojai.

Ugniagesiai nuardė visas judančias ir bet kada galinčias žemyn kristi plytas, kad jos niekam nebekeltų pavojaus.

Toliau kamino sutvarkymu turėtų pasirūpinti namo savininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.