Ant Palangos tilto atvažiavusi vilnietė pribloškė policiją

Naktį per uraganą Palangoje ant jūros tilto pasivažinėti užsimaniusi ir turėklus sulaužiusi 19-metė vilnietė turėtų brangiai sumokėti už tokį savo elgesį.

Mergina sumanė pasivažinėti per patį uragano šėlsmą.
Mergina sumanė pasivažinėti per patį uragano šėlsmą.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

Jan 14, 2015, 8:00 AM, atnaujinta Jan 16, 2018, 4:14 AM

„Norėjome pamėginti per audrą prisidegti cigaretę ir parūkyti ant jūros tilto“, – tokiais žodžiais pažeidėja pribloškė jai protokolą surašiusius policijos patrulius.

Sekmadienio naktį, 3 valandą, automobilis „Peugeot 206“ ant jūros tilto užlėkė tuomet, kai per jį ritosi uragano sukeltos bangos.

Nuo smūgio lūžo turėklas

Važiuodama nemažu greičiu ir tarp čia esančių žvejų manevruodama vairuotoja tilto gale nesuvaldė automobilio ir atsirėmė į turėklą.

Smūgio būta stipraus – buvo išmušta tilto atitvaro lenta, o stora turėklo sija lūžo lyg degtukas.

Pats automobilis vienu ratu jau buvo peršokęs ant tilto dangos esančią šoninę siją ir nedaug trūko, kad būtų nugarmėjęs į šėlstančią jūrą.

Žvejai stojo ginti pažeidėjos

Tokį vaizdą išvydęs tą naktį ant tilto atėjęs 39 metų palangiškis Mindaugas pasakojo, kad labiausiai jį nustebino žvejų požiūris į įžūlią vairuotoją.

„Sukibę vyrai ištraukė automobilį atgal ant tilto, o vairuotoja, kuri atrodė neblaivi, sėdo prie vairo ir susiruošė važiuoti atgal“, – pasakojo vyras.

Tuomet Mindaugas neištvėrė, atidarė mašinos dureles, ištempė merginą į lauką ir atėmė raktelius.

Ginti neva nuskriaustos merginos netikėtai stoję žvejai reikalavo jai atiduoti automobilio raktelius. To prašyti atėjo ir keleivis – aiškiai apsvaigęs barzdotas vyras.

Mindaugas mėgino aiškinti, kad neblaiviai merginai, kuri lyg niekur nieko važinėja pėsčiųjų tiltu ir laužo turėklus, reikia ne padėti, o iškviesti policiją.

Tačiau vairuotojos gynėjais tapę vyrai manė kitaip. Tarp jų ir Mindaugo kilo muštynės.

Raktelius palangiškis buvo priverstas atiduoti, nes įniršę žvejai grasino jį numesti nuo tilto.

Pati atėjo į policiją

Kaip tyčia tuo metu išsikrovė palangiškio mobilusis telefonas, todėl nepavyko iškviesti policijos. O kažkuris žvejys merginos „Peugeot“ išvairavo iš pėsčiųjų zonos.

Apie įvykį Mindaugas pranešti policijai sugebėjo tiktai grįžęs namo.

Pagal nurodytus valstybinius numerius kurorto pareigūnai sekmadienį pradėjo ieškoti pažeidėjos automobilio, tačiau vidurdienį vilnietė į policiją atvyko pati ir prisipažino naktį ant tilto vairavusi savo motinos automobilį.

Neteks vairuotojo pažymėjimo?

Praėjus devynioms valandoms po pažeidimo vairuotoja jau buvo blaivi. Keistą pasiaiškinimą apie norą parūkyti per uraganą surezgusiai vilnietei buvo surašytas protokolas dėl pasišalinimo iš įvykio vietos.

Už tai jai teismas turėtų skirti baudą nuo 869 iki 1448 eurų ir atimti vairuotojo pažymėjimą nuo 3 iki 5 metų. Be to, dėl apgadinto tilto maždaug tūkstančio eurų ieškinį yra paruošę ir kurorto komunalininkai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.