Per avariją Vilniuje nukentėjo maža mergaitė

Sekmadienio vakarą Vilniuje, Konstitucijos prospekto ir Kalvarijų gatvės sankirtoje, įvyko avarija. Nukentėjo penkerių metų mergaitė ir jos močiutė. Pareigūnai ir gelbėtojai pranešimą apie automobilių „Ford Focus“ ir „Alfa Romeo“ susidūrimą gavo 17 val. 11 min.

Abu vairuotojai tikino, kad važiavo tiesiai degant žaliam šviesoforo signalui.<br>V.Balkūno nuotr.
Abu vairuotojai tikino, kad važiavo tiesiai degant žaliam šviesoforo signalui.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 18, 2015, 5:41 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 5:09 PM

Smarkiausiai per avariją nukentėjo 5 metų „Ford Focus“ keleivė. Ji po smūgio neteko sąmonės. Atvykę medikai vaiką atgaivino ir išvežė į ligoninę. Pareigūnų duomenimis, mergaitės būklė sunki. Į ligoninę taip pat buvo išvežta ir kartu automobiliu važiavusi jos močiutė, ją sužeidė saugos diržai.

Kaip pasakojo „Ford Focus“ vairuotojas, važiuodamas nuo Vilniaus geležinkelio stoties pusės, jis sustojo prie raudono šviesoforo signalo. Užsidegus žaliai ir automobiliui įvažiavus į sankryžą, į mašiną rėžėsi Konstitucijos prospektu važiavusi „Alfa Romeo“.

„Vaikinai sako, kad važiavo per žalią? Aš stovėjau prie raudonos, todėl pajudėjau tik užsidegus žaliam signalui. „Alfa Romeo“ lėkė dideliu greičiu, nes smūgis buvo stiprus. Automobilį į šoną nubloškė apie 15 metrų“, – pasakojo „Ford Focus“ vairuotojas Algirdas.

Vyras į stotį nuvežė savo dukrą, kuri grįžusi iš užsienio ketino pasisvečiuoti pas savo draugus kitame mieste. Penkerių metų dukrytę paliko seneliams, kurie iš stoties traukė namo.

„Jeigu jiems degė žalia, kaip teigia, tuomet į mano automobilį turėjo rėžtis ir kiti automobiliai, nes buvau nublokštas į priešingą jų krypčiai juostą“, – sakė jis.

Tuo tarpu „Alfa Romeo“ vairuotojas ir šalia sėdėjęs keleivis apie įvykio aplinkybes kalba panašiai kaip ir „Ford“ vairuotojas – jiems atrodė, kad važiavo šviečiant žaliam šviesoforo signalui. Be to, vaikinai galvojo, kad „Ford“ vairuotojas ne važiuos tiesiai, o suks į dešinę.

„Alfa Romeo“ keleivis avarijos metu nežymiai susitrenkė galvą, bet rimčiau avarijos metu nei jis, nei vairuotojas, nenukentėjo.

Policija tikisi, kad greitai atskleis, kuris vairuotojas buvo kaltas, mat sankryža yra filmuojama.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.