Marijampolėje – mįslinga antroko mirtis

Sekmadienį Marijampolės kapinėse buvo palaidotas aštuonerių metų berniukas. Negyvą sūnaus kūną praėjusio penktadienio vakarą rado motina. Situacija primena savižudybę, tačiau neatmetama, kad berniukas galėjo mirtinai sužaloti save žaisdamas. Antroko mirtis sukrėtė mokyklą.

Antroko mirtis sukrėtė mokyklą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Antroko mirtis sukrėtė mokyklą.<br>J.Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė

2015-01-19 11:23, atnaujinta 2018-01-15 16:02

„Žinia pribloškė ir labai nuliūdino visą bendruomenę: tėvus, mokytojus ir mokinius. Pirmadienį mokykloje dirbs krizių valdymo komanda, psichologinės ir emocinės paramos specialistai. Tikimės visi kartu įveikti šią krizę. Reiškiame užuojautą šeimai ir artimiesiems“, – teigiama mokyklos, kurioje mokėsi berniukas, direktoriaus išplatintame pranešime.

Antrokas šeimoje buvo vyriausias iš keturių vaikų. Jį pažinoję žmonės teigė, kad berniukas buvo vienišius, uždaro būdo.

Viena keturis vaikus auginanti moteris prieš kurį laiką į Marijampolę atsikraustė iš Dzūkijos. Šeima nebuvo įrašyta į jokius rizikos sąrašus, gaudavo pašalpas. Moteris gyvena tvarkingai.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuojantys Marijampolės prokurorai teigė, kad tragedijos priežastys kol kas nežinomos. Tikimasi, kad ką nors pavyks sužinoti iš jaunesnių nelaimėlio seserų, kurios tuo metu buvo namuose.

Neatmetama versija, jog berniukas užduso netyčia.

Į redakciją skambinęs marijampolietis stebėjosi, jog mokykla tėvams bei moksleiviams išplatino rekomendaciją neiti į antroko laidotuves: „Esą taip norima apsaugoti vaikus nuo neigiamo poveikio. Manau, kad apie tokius įvykius reikia kalbėti garsiai, ieškoti priežasčių, kaip jų išvengti. Ši mirtis mane labai sukrėtė. Vaikelis dar mažas, niekam nenusikaltęs, motina tvarkinga, o tokia baisi tragedija juos ištiko.“

Mokyklos direktorius paneigė, jog buvo išplatinta rekomendacija neiti į mirusio berniuko laidotuves.

„Mes šeštadienį išplatinome visų klasių mokiniams ir tėvams pranešimą apie šį įvykį ir paprašėme vengti komentarų viešoje erdvėje, nes nelaimė apaugtų tik spėlionėmis ir gandais. Jokių oficialių rekomendacijų dėl dalyvavimo laidotuvėse nebuvo. Tai galėjo nuskambėti nebent privačiuose pokalbiuose. Mokykla negali drausti dalyvauti laidotuvėse.

Pirmadienį per pirmą pamoką mokiniams buvo dar kartą pateiktas oficialus pranešimas. Situacija mokykloje rami, darbinga. Pagalbos kol kas niekam nereikėjo. Tik klasėje, kurioje mokėsi antrokas, šiandien pamokas veda kita mokytoja", – sakė direktorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.