Kauno mariose – žvejo gelbėjimo operacija

Pirmadienį gelbėtojai ir medikai išgelbėjo Kauno mariose skendusį žveją, išsilaikyti vandens paviršiuje jam padėjo smigiai.

Žvejas laimikio tykojo toli nuo kranto.<br>Kauno APGV nuotr.
Žvejas laimikio tykojo toli nuo kranto.<br>Kauno APGV nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Jan 26, 2015, 6:46 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:35 AM

Praeiviai prieš vidurdienį prie Kauno marių išgirdo skęstančio žmogaus pagalbos šauksmą. Jie iškart paskambino Bendrojo pagalbos centro telefonu 112 ir paprašė pagalbos.

Į įvykio vietą netoli Pažaislio vienuolyno netrukus atvyko priešgaisrinių gelbėjimo pajėgų ekipažas su specialia įranga, skirta gelbėjimo darbams ant ledo. Taip pat pasitelktas ir narų automobilis. Gelbėjimo darbai atlikti sėkmingai, maždaug 60 metų kaunietis buvo perduotas ant kranto laukusiems medikams. Pastarieji žmogų nuvežė į Kauno klinikas.

Išsilaikyti vandens paviršiuje iki gelbėtojų atvykimo vyriškiui padėjo smigiai, kurių dėka žmogus galėjo laikytis už ledo. Kaip netrukus paaiškėjo, kaunietis buvo išsiruošęs į poledinę žūklę.

Gelbėtojai stebisi, kad nepaisant perspėjimų apie pavojų ant ledo, atsiranda manančiųjų, kad nelaimė jį aplenks. Kiekvienas žmogus prieš lipdamas ant ledo turėtų pagalvoti, ką darytų įlūžęs ir kaip reikėtų apsisaugoti nuo nelaimės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.