Prieš šeimos tragediją Utenos r. – pranašiškas močiutės sapnas

Nedidelis Velbiškių kaimas Utenos rajone gedi penktadienio vakarą avarijoje žuvusių vos 6–erių metų broliuko ir 14-os metų sesutės. Avarijos vietoje žuvusių vaikų mama komos būsenos, jos būklė labai sunki. Tragedijos sukrėsti kaimo gyventojai svarsto, kodėl likimas toks negailestingas jaunai moteriai – šiek tiek daugiau nei per metus ji neteko abiejų tėvų, močiutės, prieš tris mėnesius iš gyvenimo pasitraukė vyras. Vaikų laidotuvėmis rūpinasi močiutė. Utenos savivaldybės žada apmokėti laidotuvių išlaidas.

Per avariją Utenos rajone žuvo du vaikai.<br>Stopkadras
Per avariją Utenos rajone žuvo du vaikai.<br>Stopkadras
Daugiau nuotraukų (1)

Kristina Ragauskienė („Lietuvos ryto" televizija)

Jan 26, 2015, 7:11 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 12:35 AM

Vos prieš tris mėnesius iš gyvenimo pasitraukusį sūnų palaidojusi uteniškė Janė Tervydienė dar neatsigavusi po netekties laidoja avarijoje žuvusius anūkus. Moteris pasakoja negalinti pamiršti tragedijos išvakarėse sapnuoto sūnaus.

„Dieną buvome kapinėse, uždegėm žvakutę ir visą naktį iš 21 į 22 dieną nemiegojau. Sakau: „ar nebaigsi čia žemėje tvarkos daryti“. Tai jis man taip pasakė: „mama, dar čia ne viskas, dar čia yra ne viskas“. Tuos žodžius jis pakartojo 2 kartus. Jis norėjo pasiimt juos ir viskas. Kaip dabar suprantu – visus nori jis pasiimti, kadangi mylėjo ir jie labai gerai gyveno. Ta meilė buvo neišskiriama“, – „Lietuvos ryto" televizijai sakė J.Tervydienė.

Moteris prisimena paskutines su anūkais praleistas akimirkas.

„Mergaitė buvo tokia uždaro būdo, o sekmadienį kas dėjosi, tai aš nežinau: ir žaidėm, ir dūkom. Siaubas, kas ten darėsi, dar sakau gyvenime taip nedūkom ir nežaidėm“, – pasakojo močiutė.

Žuvusių vaikų motinos būklė vis dar labai sunki, ji ištikta komos. Tragedijos sukrėsti kaimo, kuriame gyveno šeima gyventojai svarsto, kodėl likimas toks negailestingas jaunai moteriai.

Gyventojai „Lietuvos ryto" televizijai užsiminė, kad namas, kuriame gyveno šeima – tarsi paženklintas nelaimių. Apie kraupius sutapimus – „Lietuvos ryto" televizijos siužete.

Žuvo du vaikai

Nelaimė įvyko 18 val. 44 min. Utenos rajone, kelio Utena–Tauragnai–Kirdeikiai 3-ame kilometre. Per avariją žuvo du vaikai, dar trys žmonės sužeisti.

Automobilis „Rover 75“, kurį vairavo 32-ejų metų moteris, išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Audi A6“, kurį vairavo 30-metis vyras.

Eismo įvykio metu žuvo „Rover 75“ keleiviai: 14-metė mergaitė ir 6-erių metų berniukas.

Taip pat nukentėjo automobilio „Rover 75“ vairuotoja ir kartu važiavusi 31-erių metų moteris.

Sužeistas ir automobilio „Audi A6“ vairuotojas.

Sužeistieji dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į ligoninę.

Toje pačioje vietoje šios savaitės viduryje įvyko avarija, kurios metu automobilis buvo visiškai sumaitotas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.