Sprogimas Salininkuose namą sudraskė gabalais, sužeisti 5 žmonės

„Tokio vaizdo dar nebuvau matęs. Namas sudaužytas į šipulius“,- šviesdamas žibintuvėliu į apgriuvusį ir pakrypusį pastatą pečiais gūžčiojo jau ne vienerius metus dirbantis gelbėtojas. Blankioje žibintuvėlio šviesoje pamėkliški pastato griuvėsiai atrodė tarsi stovėtų karo zonoje. Antradienio vakarą greta Vilniaus esančiose Salininkuose galingas sprogimas gyvenamąjį namą tiesiog sudraskė gabalais, per incidentą nukentėjo penki žmonės.

Galingas sprogimas Salininkuose beveik sugriovė namą, nukentėjo 5 žmonės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Galingas sprogimas Salininkuose beveik sugriovė namą, nukentėjo 5 žmonės.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaitkevičius

Jan 27, 2015, 6:38 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 9:45 PM

Spėjama, kad nelaimės priežastimi galėjo tapti iš 50 litrų baliono nutekėjusios dujos. Pirminiais duomenimis, tuo metu, kai nugriaudėjo sprogimas, 36 metų namo šeimininkas virtuvėje kaip tik keitė balioną. Jis per incidentą labiausiai ir nukentėjo.

„Net lova visa sudrebėjo. Gyvenu netoliese. Iššokau į lauką, o čia – liepsnos stulpas į viršų tiesiasi“, – įvykio vietoje netrukus po nelaimės lrytas.lt pasakojo vienas greta gyvenantis vyras.

Pranešimą apie nelaimę bendruoju pagalbos telefonu 112 pareigūnai antradienį gavo apie 18 val. 23 min. Buvo pranešta, kad Kelmijos sodų 31-ojoje gatvėje sprogo namas, gali būti nukentėjusių.

Pirminiais duomenimis, sprogimo metu dviejų butų name penki žmonės. Visiems jiems vėliau prireikė medikų pagalbos. Sunkiausiai nukentėjo 36 metų vyras. Jį ir gretimame kambaryje buvusią jo 63 metų motiną greitosios pagalbos medikai išvežė į ligoninę. Abu patyrė įvairių nudegimų. 

Dar trims žmonėms – 6 metų šeimininko dukrai, 15 metų sūnui ir 34 metų žmonai – pagalba suteikta įvykio vietoje, į ligoninę jų vežti neprireikė. Moteris nudegė veidą, paauglys nudegė koją, o mergaitę ištiko šokas.

Sprogimas gaisro nesukėlė, tačiau namas sugriautas. Į šalis išlakstė net trys išorinės mūrinės sienos, pasviro perdanga. Baiminamasi, kad bet kada sugriūti ir tai, kas liko iš pastato.

„Atbėgome čia iš karto. Žmonės iš griuvėsių jau buvo patys išėję. Greta stovintys pastatai, kaimynų namai, nenukentėjo, bet čia gyventi jau, matyt, niekas nebegalės“, – lrytas.lt sakė netoliese gyvenančios merginos.

Ugniagesiai aptvėrė įvykio vietą, tačiau likusių namo konstrukcijų tvirtumo tamsoje niekas nesiryžo vertinti. 

Policija dėl įvykio pradėjo tyrimą. Nelaimėlius pareigūnai apklausė kaimynų namuose.

Įvykis tiriamas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: rinkimų ir pilietybės referendumo apžvalga