Žemių krūva pavirto spąstais

Panevėžyje Kultūros ir poilsio parke neseniai supiltas didžiulis kalnas vieniems miestiečiams tapo smagaus laiko praleidimo, o kitiems – nelaimingų atsitikimų vieta, nes paaiškėjo, kad kalnas nesaugus.

Žemyn nuo Kultūros ir poilsio parke supilto šlaito į šalia esančio upelio vagą nusirito ir susižalojo ne vienas vaikas.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Žemyn nuo Kultūros ir poilsio parke supilto šlaito į šalia esančio upelio vagą nusirito ir susižalojo ne vienas vaikas.<br>V.Petrauskienės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas“)

Feb 5, 2015, 8:39 AM, atnaujinta Jan 14, 2018, 2:28 AM

Leisdamasis rogutėmis nuo naujojo kalno traumų patyrė jau ne vienas vaikas.

Panevėžietis Viktoras Trofimovas pasakojo, kad savaitgalį su dukra nusprendė išbandyti naująjį miesto kalną. Bet netrukus aštuonmetę teko vežti į ligoninės Priėmimo skyrių. Jai diagnozuotas kojos raiščių patempimas. Sužeistą mažylės koją medikai sutvirtino įtvaru.

Paaiškėjo, kad nusileidusi rogutėmis nuo kalno mergaitė netikėtai nusirito nuo stataus daugiau nei pusantro metro aukščio skardžio į upelio vagą. Iš aukštai šios pavojingos vietos nematyti.

Tačiau pavojingas skardis nėra užtvertas, nebuvo ir jokių perspėjimo ženklų. Jis tapo savotiškais spąstais nuo kalno besileidžiantiems vaikams.

Didžiulis nuo gatvės matomas žemių kalnas Kultūros ir poilsio parke atsirado prieš metus. Tada parke šalia Nevėžio buvo įrengiama dviračių trasa. Atliekant darbus iškilo klausimas, kur dėti per 1500 kubinių metrų grunto. Miesto valdžiai kilo mintis įrengti šiuolaikišką slidininkams skirtą trasą.

Panevėžio savivaldybės Miesto ūkio skyriaus vedėjas Antanas Karalevičius patikino, kad numatytos slidininkų trasos formavimas dar nepradėtas.

Kol kas net neparengtas būsimos slidininkų trasos techninis projektas.

„Kalnas netraktuojamas kaip statinys, o tik žemių krūva. Todėl tėvai, atsivedę savo vaikus pačiuožinėti rogutėmis nuo kalno, turi patys rūpintis jų saugumu“, – teigė A.Karalevičius.

Tik po to, kai kilo triukšmas dėl traumų, savivaldybė įrengė prie kalno perspėjamuosius ženklus „Staigus nuolydis“.

Nors pasklido kalbos apie pavojingą kalną, panevėžiečiai dėl to nesijaudina. Net ir aptirpus sniegui jie atvažiuoja pačiuožinėti rogutėmis su atžalomis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.