Baisioje avarijoje nukentėję vaikai sužalojimus gydosi namuose

Medikai apžiūrėję pirmadienio rytą baisioje avarijoje Šakių rajone nukentėjusius vaikus, visus paleido sužalojimų gydytis į namus, į ligoninę nebuvo paguldytas nė vienas vaikas. Medikų globoje liko trys suaugę vyrai. Tuo tarpu policija, galutiniai suskaičiavusi nukentėjusius skelbia, kad per šią avariją buvo sužeista net 20 žmonių – 13 vaikų ir 7 suaugę.

Iš viso per šią avariją buvo sužeista net 20 žmonių – 13 vaikų ir 7 suaugę.<br>P.Mantauto nuotr.
Iš viso per šią avariją buvo sužeista net 20 žmonių – 13 vaikų ir 7 suaugę.<br>P.Mantauto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 10, 2015, 8:35 AM, atnaujinta Jan 13, 2018, 4:02 PM

Kaip jau skelbė lrytas.lt, pirmadienį apie 7 val. 40 min. Šakių r., ties Jančių kaimu, kelio Kaunas–Zapyškis–Šakiai 35 km, susidūrė vaikai-vairuotojas-isgeres.htm"="">vaikai-vairuotojas-isgeres.htm"" target="_blank">priešpriešiais važiavę automobiliai „Mercedes Benz 311“, kurį vairavo 60-metis vyras, ir „Ford Transit“, kurį vairavo 50-metis vyras. Automobilis „Mercedes Benz 311“ – mokyklinis autobusiukas, vežęs vaikus.

Antradienį Policijos departamentas pranešė, kad per šią avariją nukentėjo net 20 žmonių – trylika vaikų ir septyni suaugę.

Pasak policijos, nukentėjo mokyklinio autobusiuko „Mercedes Benz 311“ vairuotojas bei keleiviai: 7-metė mergaitė, 10-metis berniukas, 6-metis berniukas, 11-metė mergaitė, 13-metis berniukas, 9-metė mergaitė, 12-metė mergaitė, 15-metis berniukas, dvi 14-metės mergaitės, dvi 16-metės ir 11-metis berniukas. Visi jie, suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Taip pat eismo įvykio metu sužaloti automobilio „Ford Transit“ vairuotojas bei keleiviai 42-ejų metų ir 50-metis vyrai. Jie dėl įvairių kūno sužalojimų paguldyti į Kauno ligoninę.

Avarijoje nukentėję „Ford Transit“ keleiviai – 46-erių metų, 31-erių metų ir 57-erių metų vyrai – suteikus medicinos pagalbą, gydomi ambulatoriškai.

Vairuotojas buvo išgėręs

„Avarija įvyko vienos mūsų mokytojos akivaizdoje. Ji važiavo paskui mokyklinį autobusą. Mokytoja pasakojo, kad kelias buvo slidus, vaikus vežančio autobusiuko greitis buvo ne didesnis nei 50 kilometrų per valandą“, – sakė Lekėčių pagrindinės mokyklos direktorius Linas Adomaitis.

Nelaimės liudininke tapusi pedagogė teigė mačiusi, kaip baltas autobusiukas priartėjo besimėtydamas po visą kelią ir rėžėsi į mokyklinį mikroautobusą.

„Mūsų vairuotojas visą gyvenimą dirba šį darbą, važinėja lėtai. Ties tuo posūkiu yra įvykę daug nelaimių: neseniai kariškių sunkvežimis susidūrė su lengvuoju automobiliu, prieš kurį laiką bemaž toje pat vietoje avarijoje žuvo trys žmonės“, – pasakojo mokyklos direktorius L.Adomaitis.

Pirminiais duomenimis, mikroautobusu „Ford Transit“ iš Kauno į Jurbarką važiavo septyni darbininkai.

Mokyklinio mikroautobuso vairuotojui nustatytas nežymus girtumas – 0,11 promilės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.