Klaipėdos rajone dingusį vyrą surado pasieniečių šuo Tera

Tarnybinė vokiečių aviganė Tera Klaipėdos rajone surado iš namų išėjusį ir pradingusį vyrą, kurio prieš tai ieškojo jo artimieji ir policija.

Klaipėdos rajone dingusį vyrą surado pasieniečių vokiečių aviganė Tera.<br>VSAT nuotr.
Klaipėdos rajone dingusį vyrą surado pasieniečių vokiečių aviganė Tera.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Feb 19, 2015, 10:08 AM, atnaujinta Jan 12, 2018, 6:27 PM

Kaip pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba, trečiadienį vakare VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai gavo Klaipėdos apskrities policijos prašymą padėti surasti dingusį žmogų. Paaiškėjo, kad iš savo namų Klaipėdos rajono Plikių miestelyje išėjo ir prapuolė 56 metų vyras. Jo pasigedę ir nesėkmingai ieškoti bandę artimieji kreipėsi į policijos pareigūnus, šie – į pasieniečius.

Į Plikius iškart išvyko VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Kinologijos skyriaus pasienietis su savo augintine devynerių metų vokiečių avigane Tera.

Paiešką apsunkino nepalankios oro sąlygos – lijundra ir dulksna. Vis dėlto keturkojė pėdsekė sugebėjo pademonstruoti savo gabumus ir iškart pareigūnus nuo Plikių miestelio nuvedė link Pakamorių kaimo. Jo apylinkėse esančiame miško masyve, pora kilometrų nuo dingusio vyro gyvenamosios vietos, vokiečių aviganė Tera aptiko ant žemės gulintį ir striuke galvą užsidengusį žmogų. Tai ir būta 56 metų pradingėlio.

Sąmonę turėjęs vyras iškart buvo perduotas policijos pareigūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.