Klinikinės mirties ištiktą vyrą išgelbėjo kariai

Penktadienį degalinėje prie Kauno sustoję Krašto apsaugos savanorių pajėgų Žemaičių apygardos 3-iosios rinktinės Klaipėdos teritorinio karo prievolės ir komplektavimo skyriaus viršininkas kapitonas Žilvinas Želvys ir specialistas vyresnysis seržantas Andrejus Fedijus suskubo padėti staiga sąmonė praradusiam žmogui, kurį, kaip manoma, ištiko klinikinė mirtis.

Žilvinas Želvys ir Andrejus Fedijus greitai susivokė, ką reikia daryti.<br>KASP nuotr.
Žilvinas Želvys ir Andrejus Fedijus greitai susivokė, ką reikia daryti.<br>KASP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-10 17:33, atnaujinta 2018-01-04 08:37

Kariai neliko abejingi – jie vyrui, sėkmingai atliko dirbtinį širdies masažą ir taip išgelbėjo jam gyvybę. Karininkas apie 7 minutes darė širdies masažą, o specialistas tuo metu ramino artimuosius ir pasitiko greitosios medicininės pagalbos medikus.

„Ilgametė tarnyba, kursai ir mokymai užprogramuoja mumyse reikiamus įgūdžius ir kritiniais momentais dvejonių nelieka. Paprasčiausiai imi ir darai.

Padėtį valdėme iki pabaigos ir perdavėme vyrą medikų globon. Tikslūs veiksmai ir sėkmės faktorius leido šiam vyrui išgyventi. Pats savo poelgio nesureikšminu, nes manau, kad taip būtų pasielgęs bet kuris karys“, – teigia kpt. Ž. Želvys.

Šiuo metu sunegalavęs vyras, kuriam kariai suteikė pagalbą, gydomas Kauno medicinos universiteto klinikose ir pavojus jo gyvybei nebegresia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.