Vairuotoją išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės

Laimės kūdikiu galima pavadinti trečiadienio pavakare į eismo įvykį Ukmergės rajone patekusį vairuotoją. Įsirėžęs į ta pačia kryptimi važiuojančio traktoriaus tempiamą vandens cisterną ir nepataisomai sumaitojęs vairuojamą lengvąjį automobilį, jis atsipirko lengvais sumušimais.

Su traktoriumi susidūrusio lengvojo automobilio vairuotoją išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės.<br>G.Nemunaičio nuotr.
Su traktoriumi susidūrusio lengvojo automobilio vairuotoją išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės.<br>G.Nemunaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

May 21, 2015, 1:26 PM, atnaujinta Nov 27, 2017, 1:26 PM

Nelaimė įvyko magistraliniame kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis ties Šventupės kaimu.

Apie 16.30 valandą Ukmergės link važiuojančio kauniečio 34 metų N.Š. vairuojamas bendrovei „Sanitex“ priklausantis automobilis „Toyota Yaris“ susidūrė su priešais važiuojančiu ir tuščią vandens cisterną traukiančiu traktoriumi „MTZ Belarus 552“, kurį vairavo jo savininkas Vidiškių miestelio gyventojas 53 metų P.S.

Smūgio būta tokio stipraus, kad ant kelio apsivertė ne tik cisterna, bet ir traktorius, o „Toyota Yaris“ nuskriejo į šalikelę ir sustojo.

Kas nutiko „Toyota Yaris“ vairuotojui, kad jis nepastebėjo ta pačia kryptimi važiuojančio traktoriaus, galima tik spėlioti.

Kalbama, kad ant važiuojamosios kelio dalies jokių stabdymo žymių nerasta, o „Toyota Yaris“ greitį rodanti rodyklė po susidūrimo užstrigo ties 120 padala.

Įvykio metu abiejų transporto priemonių vairuotojai patyrė tik lengvų sumušimų, atvykę greitosios pagalbos medikai jiems suteikė pirmąją pagalbą.

Lengvojo automobilio, kurio priekis po susidūrimo buvo nepataisomai sumaitotas, vairuotoją išgelbėjo išsiskleidusios oro pagalvės.

Į avarijos vietą iškviesti ugniagesiai gelbėtojai, naudodami specialias priemones, nuo važiuojamosios kelio dangos surinko apie 40 litrų dizelino, išsiliejusio iš „Toyota Yaris“, ir degalų baką padarė sandarų.

Dėl šio įvykio beveik valandai buvo sutrikęs eismas kelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.