Kraupi tragedija: žirgas sutrypė jauną raitelę

Penktadienio vakarą nelaimė nutiko Prienų rajone esančiame Veiverių žirgyne. Pasibaidęs žirgas mirtinai sutrypė jauną merginą. Atvykus greitosios pagalbos medikams, iš Kauno kilusi devyniolikmetė Gintarė P. jau buvo negyva.

Merginą mirtinai sužalojo pasibaidęs žirgas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Merginą mirtinai sužalojo pasibaidęs žirgas.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

May 23, 2015, 8:40 AM, atnaujinta Nov 27, 2017, 4:46 AM

Merginą mirtinai sužalojo pasibaidęs žirgas, kurį ji vedžiojo. Keturkojis ją trypė ir vilko ne vienoje vietoje. Buvo matyti ištrypta žolė ir netoliese esantis žvyrkelis.

Jojimo sportu užsiimančios merginos galva buvo smarkiai sužalota, žaizdomis nusėtas visas kūnas. Mergina aptikta gulinti ant nugaros.

Portalo lrytas.lt žiniomis, žirgyno šeimininkai ir darbuotojai, po kurio laiko išvydę gyvulio trypiamą merginą, mėgino ją išgelbėti. Tačiau gyvūną sutramdyti pavyko ne iš karto.

Gintarė P. jojimo treniruotes lankė Lietuvoje. Vėliau į Angliją ji išvyko su tėvais, šioje šalyje toliau užsiėmė šia sporto šaka. Neseniai ji buvo parvykusi aplankyti Kaune gyvenančios sesers. Viešnagės metu Gintarė atvažiavo pas savo  pažįstamus, turinčius Veiveriuose žirgyną.

„Kažko nelabai gerai jaučiuosi – gal nuo torto. Šiandien nejodinėsiu, tik pavedžiosiu žirgą“, – vienai žirgyno darbuotojų ištarė mergina, mūvėjusi jodinėjimui skirtas kelnes, apsiavusi specialius batus.

Momento, kai žirgas pradėjo trypti Gintarę, niekas nematė. Liepos mėnesį jai būtų sukakę 20 metų.

„Nieko nekomentuosiu. Dabar esu labai užsiėmęs. Galiu pasakyti tiek, kad mergina nebuvo žirgyno klientė“, – portalui lrytas.lt aiškino Veiverių žirgyno vadovas Ovidijus Drūlia.

Mirties aplinkybes aiškinasi Alytaus apskrities policijos komisariato pareigūnai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.