Ugniagesiai gelbėtojai perspėja apie miškų gaisrų pavojus

Lietuvoje įsivyravus sausiems orams Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas įspėja gyventojus, kad miškuose gan sausa, todėl neatsargiai elgiantis su ugnimi didėja miškų gaisrų pavojus.

Pastebėjus miške beįsiplieskiantį gaisrą, ugniagesiai primygtinai prašo pasistengti jį užgesinti, kol ugnis neišplito į didesnius plotus.<br>V.Balkūno nuotr.
Pastebėjus miške beįsiplieskiantį gaisrą, ugniagesiai primygtinai prašo pasistengti jį užgesinti, kol ugnis neišplito į didesnius plotus.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jun 10, 2015, 6:41 PM, atnaujinta Nov 23, 2017, 8:01 AM

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, birželio 11-12 dienomis Lietuvoje vyraus III ir IV klasės miškų gaisringumas.

Anot Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento turimos statistikos, gaisrai miškuose dažniausiai kyla dėl numestų neužgesintų nuorūkų, degtukų ir paliktų degančių laužų.

Dar viena su žmogaus veikla susijusi gaisrų miškuose priežastis – automobiliai ir kitos transporto priemonės. Kibirkštys, lekiančios iš automobilių, traktorių, miškavežių ir kitų transporto priemonių variklių arba netvarkingų išmetamųjų vamzdžių, gali uždegti sausą miško paklotę. Tad per sausrą į mišką geriau nevažiuoti. Be to, dera žinoti, kad esant sausam ir karštam orui, kūrenti miške laužus draudžiama.

Pastebėjus miške beįsiplieskiantį gaisrą, ugniagesiai primygtinai prašo pasistengti jį užgesinti, kol ugnis neišplito į didesnius plotus.

Užsidegusią miško paklotę nedideliame plote galima įveikti užplakant liepsną medžių šakomis, drabužiais ar užtrypiant kojomis. Tokius gaisrus taip pat galima gesinti vandeniu arba užberti žemėmis. Nepavykus ugnies užgesinti, nedelsiant reikia skambinti pagalbos telefonu 112.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, šiemet atvirosiose teritorijose kilo 2950 gaisrų, iš jų miškas, miško paklotė degė 95 kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.