Kaune troleibusas rėžėsi į stulpą, sužalota 10 žmonių

Kaune trečiadienio vakarą nukentėjo troleibusu važiavę keleiviai. Šiek tiek po 18 valandos Jurbarko gatvėje, prie žiedo, nuo senamiesčio pusės važiuojantis troleibusas rėžėsi į stulpą.

Avarija Kaune.<br>N.Povilaičio nuotr.
Avarija Kaune.<br>N.Povilaičio nuotr.
Avarija Kaune.<br>N.Povilaičio nuotr.
Avarija Kaune.<br>N.Povilaičio nuotr.
Avarija Kaune.<br>N.Povilaičio nuotr.
Avarija Kaune.<br>N.Povilaičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Nerijus Povilaitis

Jun 17, 2015, 7:50 PM, atnaujinta Nov 21, 2017, 7:54 PM

Iš pradžių buvo pranešta, kad sužaloti trys žmonės, tačiau medikų pagalbos prireikė ir daugiau keleivių. Į medikus kreipėsi dešimt žmonių.

Troleibusas stipriai apgadintas. Numuštas troleibusų kontaktinės linijos stulpas, jis pavojingai pasviręs, laukiama, kol atvažiuos specialistai.

Pasak įvykio liudininkų, troleibusas važiavo pirma juosta ir užvažiavo ant šaligatvio. Dešimt metrų šaligatviu važiavęs troleibusas galiausiai rėžėsi į stulpą.

Keleiviai gaus išmokas

Miesto troleibusų parką valdančios bendrovės „Kauno autobusai“ keleivių vežimo tarnybos vadovas Rimas Stankaitis portalui lrytas.lt minėjo, jog dėl avarijos gali būti kaltas troleibuso vairuotojas.

„Kalbėjau su vairuotoju, jis ištiktas šoko. Jis net negalėjo tiksliai pasakyti, kiek sužeistų keleivių išvežta į ligoninę. Sakė, jog greitoji pagalba išgabeno šešis, aštuonis žmonės“, – sakė R.Stankaitis.

„Kauno autobusų“ atstovas sakė išsiaiškinęs pirmines nelaimės priežastis. Pasak jo, vairuotojas pasakojo stotelėje pardavęs įlipusiam keleiviui bilietą ir važiavęs Vilijampolės rajono link.

Troleibusui vykstant žiedu, anot vairuotojo, jį užkalbinęs keleivis.

„Vairuotojas sakė akimirkai atsisukęs į žmogų, nors to jokiu būdu negalėjo daryti. Jis prarado budrumą ir įvyko avarija“, – konstatavo „Kauno autobusų“ keleivių vežimo tarnybos vadovas R.Stankaitis.

Pasak pašnekovo, visi „Kauno autobusų“ keleiviai – drausti. Todėl avarijos metu nukentėję žmonės gaus išmokas.

„Tie, kurie patyrė sužalojimus, su medikų patvirtintais apžiūros dokumentais turėtų kreiptis į bendrovę „Kauno autobusai“. Mūsų darbuotojai padės sutvarkyti draudimo išmokų formalumus“, – sakė R.Stankaitis.

Keleivių vežimo taisyklės draudžia be reikalo trukdyti vairuotoją.

Nelaimės aplinkybes tiria policijos pareigūnai.

Tapote įvykio liudininkais? Pasidalykite nuotraukomis, vaizdo medžiaga ir pasakojimu su lrytas.lt skaitytojais. Viską siųskite adresu news@lrytas.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.