Avarijos prie Plungės tyrimas: nauji faktai sukėlė mįslių

Žiauri automobilių kaktomuša Plungės rajone, nusinešusi 3 žmonių gyvybes, o keturiems stipriai sutrikdžiusi sveikatą, užminė mįslių policijos pareigūnams. Nors buvo skelbta, kad dėl avarijos kaltas „Hyundai Galloper“ vairuotojas, nes esą jis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą, paaiškėjo kitokie faktai.

Per avariją abu automobiliai buvo sumaitoti.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Per avariją abu automobiliai buvo sumaitoti.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Per avariją abu automobiliai buvo sumaitoti.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Per avariją abu automobiliai buvo sumaitoti.<br>R.Žalgevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Sigita Purytė

Oct 5, 2015, 4:00 PM, atnaujinta Oct 11, 2017, 8:54 PM

„Patvirtinu faktą – nelaimė įvyko eismo juostoje, kuria važiavo „Hyundai Galloper“, į priešingą eismo juostą išvažiavo BMW“, – portalui lrytas.lt sakė Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas Ramūnas Šideikis.

Tačiau kaltinti BMW vairuotoją – per anksti. Galbūt jis į priešpriešinę eismo juostą išvažiavo norėdamas išvengti susidūrimo su į jį atlekiančiu „Hyundai Galloper“, kuris staiga sugrįžo į savo eismo juostą.

„Keliama ir tokia versija, – sakė R.Šideikis. – Vienas vairuotojas žuvęs, kitas – sužalotas, sunkios būklės, neįmanoma jo apklausti. Todėl tyrimas užtruks. Reikės daugiau laiko, įrodymų. Yra daug prielaidų, kurias reikės patvirtinti arba paneigti.“

Yra užfiksuoti trys įvykio liudininkai. Jie kol kas neapklausti. „Neaišku, ką jie matė – ar patį eismo įvykį, ar automobilius prieš susidūrimą“, – tikino viršininkas.

Jis kvietė atsiliepti visus, kas galėtų ką nors papasakoti apie avariją ar jos dalyvius. „Gal kažkas su vaizdo registratoriumi važiavo? Liudininkų turėtų būti daugiau. Po tam tikro laiko liudininkai atsiliepia – nori padėti,“ – tikino pareigūnas.

Turintieji informacijos kviečiami skambinti į Klaipėdos policiją telefonu (8 46) 354 000.

Įvykio vietoje pirmadienį dirbo Klaipėdos kelių policijos ekspertai, jie tyrė automobilių paliktus pėdsakus. Bus atlikta ir techninė automobilių ekspertizė. Ji padės nustatyti, kurio eismo dalyvio elgesys lėmė eismo įvykį. „Ekspertai atkurs visą eismo įvykį“, – tikino Klaipėdos kelių policijos biuro viršininkas.

Jis taip pat tvirtino, kad abiejų vairuotojų kraują tiria medicinos ekspertai. Jie pasakys, ar kuris nors vairuotojas buvo išgėręs. Liudininkų teigimu, „Hyundai Galloper“ vairuotojas galėjo būti neblaivus.

Avarija įvyko sekmadienio vakare kelyje Šiauliai–Palanga, šalia Plungės. Pranešimą apie kraupų įvykį Bendrasis pagalbos centras gavo 18 val. 52 min.

BMW vairuotojas, 36-erių Radviliškio priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesys-gelbėtojas Ramūnas Dargužas po avarijos paniro į komą, o praėjus kelioms valandoms ligoninėje mirė. Avarijoje žuvo jo žmona Milda Dargužienė ir 4 metų dukra Ugnė.

Ketvirtoji BMW keleivė – 10 metų mergaitė – iš pradžių buvo sąmoninga, bet vėliau paniro į komą. Antradienį jai sukanka 11 metų.

„Hyundai Galloper“ važiavę žmonės – vyras, žmona ir dukra – patyrė įvairių sužalojimų. Vairuotojui, 44 metų vyrui, sunkiai sužeista ranka – medikai atliko dalinę amputaciją, taip pat lūžo žastikaulis, vyras patyrė smegenų sukrėtimą.

15 metų merginai nustatyta stuburo trauma, įvairių sužeidimų patyrė ir vairuotojo žmona – 41 metų moteris.

R.Šideikio teigimu, nė vienas jų nėra pajėgus liudyti apie įvykusią eismo nelaimę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.