Motociklininkas po automobiliu: ko negalima patiems daryti

Policija pasitelkė į pagalbą didelį autoritetą turinčius greitosios pagalbos gydytoją, kad atsakytų į liudininkų kaltinimus dėl delsimo suteikti pagalbą girtam motociklininkui, kuris sprukdamas nuo pareigūnų griuvo ir atsidūrė po policijos mašinos dugnu.

19-metis motociklininkas susižalojo sprukdamas nuo policijos.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
19-metis motociklininkas susižalojo sprukdamas nuo policijos.<br>Stop kadras iš vaizdo medžiagos
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-10-19 16:03, atnaujinta 2017-10-09 03:22

Pirmadienį policija savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ išplatino vaizdo medžiagą, kurioje Vilniaus greitosios pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja vanda Pumputienė sako, jog tokiu atveju jokiu būdu negalima patiems traukti žmogaus iš po automobilio.

„Jeigu pateko po automobiliu, niekas nežino, kur kokie sužalojimai“,- vaizdo medžiagoje sako V.Pumputienė.

Dėl to su nukentėjusiu reikia elgtis labai atsargiai, į įvykio vietą turi būti kviečiamos visos tarnybos – policija, ugniagesiai, medikai.

„Vieną pusę automobilio atkėlus, kita gali spausti kokią nors kūno dalį. Jei širdies plotą užspaus, tai ištrauksime žuvusį“, – pridėjo Vilniaus greitosios pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja.

Kaip jau skelbė lrytas.lt, sekmadienį apie 12 val. Elektrėnų savivaldybėje, miško kelyje, teisėtam pareigūnų reikalavimui sustoti nepakluso nenustatytos markės motociklo be valstybinių numerių.

Persekiojimo metu motociklą vairavęs jaunuolis (gim. 1996 m.) jo nesuvaldė, nugriuvo ir buvo pervažiuotas tarnybinio automobilio „Hyundai IX35“. Šį automobilį vairavo tarnybos metu uniformuotas blaivus Elektrėnų policijos Patrulių būrio vadas S.G. (gim. 1979 m.).

Iš liudininkų žiniasklaidai perdavus vaizdo medžiagą, kurioje užfiksuotas įvykį mačiusių žmonių ir pareigūnų ginčas iš karto po avarijos, aiškėja, jog policininkai į įvykio vietą iškvietė gelbėtojus, kad šie ištrauktų girtą motociklininką. Tai nepatiko greta buvusiems žmonėms, kurie siūlėsi patys pakelti mašiną ir nedrausmingą vairuotoją ištraukti.

Motociklininkas buvo ištrauktas atvykus ugniagesiams, kurie automobilį pakėlė su specialia įranga. Sužeistas vyras išvežta į ligoninę, 19-mečiui medikai nustatė dubens kaulų ir krūtinkaulio lūžius.

Po avarijos liudininkų kaltinimus, kad policijos automobilis galėjo motociklininką taranuoti paneigė pati policija, išplatinusi persekiojimo ir avarijos vaizdo įrašą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.