Pasieniečiai sulaikė penkis teisėsaugos ieškotus vyrus

Vilniaus oro uoste ir Klaipėdoje pasieniečiai sulaikė 5 teisėsaugos ieškotus asmenis. Du iš jų už įstatymų pažeidimus buvo išsiųsti iš Prancūzijos ir Lenkijos. Uostamiestyje įkliuvęs Klaipėdos rajono gyventojas turėjo, įtariama, narkotinių medžiagų ir 3 suklastotus dokumentus.

Vilniaus oro uoste ir Klaipėdoje pasieniečiai sulaikė 5 teisėsaugos ieškotus vyrus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Vilniaus oro uoste ir Klaipėdoje pasieniečiai sulaikė 5 teisėsaugos ieškotus vyrus.<br>A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 26, 2015, 9:43 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 8:58 PM

Valstybės sienos apsaugo starnyba pranešė, kad penktadienį vakare Vilniaus oro uoste nusileidus iš Paryžiaus atskridusiam lėktuvui, VSAT Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai jau žinojo, kad juo iš Prancūzijos atskraidintas už įstatymų pažeidimus išsiųstas vyras. Pasieniečiai šį 19-metį Kauno rajono gyventoją sulaikė, kai keleivio patikros metu paaiškėjo, jog jis naudojasi suklastota lietuviška asmens tapatybės kortele, esą išduota 28-erių Lietuvos piliečiui.

Dėl to VSAT Vilniaus rinktinėje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas. Be to, VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad šio 19-mečio paiešką yra paskelbusi Druskininkų policija – jis įtariamas nusikaltimo padarymu. Asmuo buvo uždarytas į areštinę.

Šeštadienį valanda po vidurnakčio Vilniaus oro uosto pasieniečiai sulaikė 37-erių Alytaus gyventoją. Jis reisu iš Varšuvos buvo išsiųstas už Lenkijos įstatymų pažeidimą. VSAT pareigūnai nustatė, kad šio vyro kaip įtariamojo nusikaltimu paiešką yra paskelbusi Alytaus policija. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė Vilniaus policijos pareigūnams.

Šeštadienį popiet jiems Vilniaus oro uosto užkardos pareigūnai perdavė ir 32-ejų sostinės gyventoją. Jis atvyko reisu iš Londono. Dokumentų kontrolės metu nustatyta, kad vyro kaip nuteistojo arešto bausme ir vengiančio atlikti bausmę paiešką yra paskelbusi Vilniaus policija.

Šeštadienį vakare iš Dublino atskridusiame lėktuve buvo 35-erių Alytaus rajono gyventojas. Tikrindami jo dokumentus Vilniaus oro uosto pasieniečiai nustatė, kad šio vyro ieško Alytaus policija. Jis įtariamas nusikaltimo padarymu. Sulaikytąjį pasieniečiai perdavė sostinės policijai.

Dar vieną ieškomąjį Klaipėdoje sulaikė VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės pareigūnai. Maža to, šio Klaipėdos rajono gyventojo automobilyje rasta, įtariama, narkotinių medžiagų ir trys suklastoti dokumentai.

Sekmadienį popiet PAR Kriminalinės žvalgybos skyriaus ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai vienoje Klaipėdos gatvių sankryžoje patikrino automobilį „Mersedes Benz E220 CDI“ su norvegiškais numeriais. Jį vairavo 45-erių Klaipėdos rajono gyventojas.

VSAT pareigūnai išsiaiškino, kad jis yra ieškomas Klaipėdos policijos kaip vengiantis atlikti bausmę. Paieška paskelbta šių metų kovo viduryje.

Automobilio daiktadėžėje pasieniečiai rado polietileninį maišelį, kuriame buvo 4 tabletės. Kriminalistai įtaria, kad tai yra narkotinė medžiaga. Be to, kitoje automobilio daiktinėje VSAT pareigūnai aptiko transporto priemonės registracijos liudijimą, techninės apžiūros rezultatų kortelę ir draudimo polisą. Įtariama, kad šie dokumentai – klastotės.

VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje dėl suklastotų dokumentų ir neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas. Sulaikytasis uždarytas į areštinę. Automobilis „Mersedes Benz E220 CDI“, narkotinės medžiagos ir klastoti dokumentai saugomi PAR.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 455 asmenis, kurių dėl įvairių nusikaltimų ar pažeidimų ieškojo Lietuvos ir užsienio šalių teisėsauga. Dažniausiai tokie ieškomieji įkliuvo šalies oro uostuose – 254 asmenys. Pagal pilietybes daugumą sudaro Lietuvos piliečiai – 355 sulaikytieji. Taip pat VSAT pareigūnai sulaikė dar 13 valstybių piliečius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.