Krekenavos miestelį sudrebino sprogimas

Antradienį Panevėžio rajone Krekenavos miestelyje nelegalių savadarbių fejerverkų gamintojo sukeltas sprogimas apgadino daugiabučio namo stogą. Palėpėje sprogus užtaisui, sprogimo banga nunešė dalį stogo dangos, nusviedė žemėn metalines kopėčias. Tik per laimingą atsitiktinumą žmonės nenukentėjo.

Pareigūnai apklausė pogrindinį fejerverkų gamintoją, dėl jo veiklos pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Pareigūnai apklausė pogrindinį fejerverkų gamintoją, dėl jo veiklos pradėtas ikiteisminis tyrimas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė

Oct 27, 2015, 6:09 PM, atnaujinta Oct 7, 2017, 11:17 AM

Į sprogimo vietą buvo iškviesti Antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai. Rinktinės vadas Viktoras Grabauskas sakė, kad panašiais atvejais į įvykį važiuojantys „Aro“ pareigūnai turi patikrinti, ar toje vietoje nėra daugiau sprogmenų.

„Buvo rasta ir daugiau padegamųjų medžiagų, daugiausiai parakinių užtaisų. Pirminiais duomenimis, sprogimą sukėlė jaunuolis, kuris gamino savadarbius fejerverkus“, – sakė V.Grabauskas.

Panevėžio policijos budėtojai informaciją apie sprogimą Krekenavos daugiabutyje gavo 12 valandą 39 minutės. 21–erių jaunuolis antrojo aukšto palėpėje gamino sprogmenis. Tuo metu, kai užtaisas sprogo, vaikino nebuvo toje patalpoje. Todėl jis nenukentėjo. Išminuotojai tvirtino, kad jaunam sprogmenų gamintojui labai pasisekė. Sprogimas galėjo jį smarkiai sužaloti.

Pareigūnai apklausė pogrindinį fejerverkų gamintoją, dėl jo veiklos pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Krekenavos seniūnas Vaidas Kaušakys sakė, kad sprogimo metu jis pats buvo išvykęs.

„Mano paties namai yra vos už pusantro šimto metrų nuo daugiabučio, kuriame nugriaudėjo sprogimas. Parvažiavęs namo klausiau, ar kas iš namiškių girdėjo. Tačiau namuose buvę mano šeimos nariai sakė negirdėję jokio garso“, – sakė V.Kaušakys.

Žinoma, kad sprogimą sukėlusio ir namą apgadinusio jaunuolio tėvai yra tvarkingi, dirbantys miestelio gyventojai. Nedidelis daugiabutis, kuriame gyvena šeima, yra miestelio pakraštyje. Name yra aštuoni butai.

Namo gyventojus fejerverkų gamintojo sukeltas pavojus labai išgąsdino kaimynus. Jiems nebuvo paslaptis, kad 21–erių vaikinas turėjo keistą pomėgį gaminti sprogmenis ir fejerverkus. Žmonės antradienio sprogimą vadino laiminga nelaime.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.