Lazdijų r. virstantis medis užmušė vyrą

Lazdijų rajone nuvirtęs medis užmušė vyrą. Žuvusiojo kūną iš po medžio ištraukė ugniagesiai gelbėtojai.

Lazdijų r. virstantis medis užmušė vyrą.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Lazdijų r. virstantis medis užmušė vyrą.<br>Alytaus apskrities VPK nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 29, 2015, 8:14 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 4:07 AM

Kaip pranešė Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį apie 2 val. 53 min. Lazdijų r. ugniagesiai buvo iškviesti į Veisiejų seniūniją, Jakonių kaimą. Ugniagesiams buvo pranešta, kad medis prispaudė žmogų.

Atvykus gelbėtojams, upelio pakrantėje rastas medžio prispaustas ir sąmonę jau praradęs vyras (gim. 1951 m.).

Medį grandininio pjūklo pagalba ugniagesiai supjaustė, žmogus buvo ištrauktas ir perduotas greitosios pagalbos medikams. Šie konstatavo vyriškio mirtį.

Alytaus apskrities VPK informavo, kad trečiadienį vakare, į Lazdijų rajono policijos pareigūnus, su prašymu padėti surasti jo tėvą, kreipėsi 38-erių metų vyriškis. Sūnus paaiškino, kad Lazdijų r., Veisiejų seniūnijoje, Jakonių kaime, gyvenantis 64-erių metų jo tėvas, spalio 28-osios ryte išėjo į mišką malkauti, su savimi pasiėmė ir benzininį pjūklą bei kirvį. Tačiau į namus jis negrįžo, telefonu su juo susiekti nepavyko.

Vyriškio nedelsiant ieškoti pradėjo Lazdijų rajono policijos komisariato ir Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų pajėgos, iš Alytaus atvyko ir kinologas su tarnybiniu šunimi. Tamsusis paros metas trukdė apylinkes „šukavusiems“ pareigūnams, todėl į pagalbą ieškant dingusiojo pasitelktas Valstybės sienos apsaugos tarnybos sraigtasparnis.

Pasieniečiai, keletą valandų, iš oro žvalgė Lazdijų rajone esančius Babrų, Rūdos miškus ir Vernijaus ežero apylinkes. Visos pareigūnų paieškos buvo bevaisės, nei ant žemės likusiems pareigūnams su tarnybiniu šunimi, nei ore apylinkes žvalgiusiems pareigūnams nepavyko rasti 64-erių metų Jakonių kaimo gyventojo.

Buvo nuspręsta paieškas nutraukti iki ryto. Dingusio vyriškio sūnus, nutarė patikrinti šalia namų esantį miškelį ir ten rado ant žemės gulinčio, medžio prispausto, tėvo kūną.

Į įvykio vietą buvo iškviestos specialiosios tarnybos. Atvykę medikai konstatavo vyriškio mirtį, kūną iš po medžio kamieno ištraukė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai.

Lazdijų rajono policijos komisariate pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.