Avarijos liudininkė gailisi nesulaukusi policijos

Į griovį automobiliu „Volkswagen Golf“ naktį įskriejęs vaikinas po avarijos aplink jį vaikščiojo sveikas, bet po pusvalandžio buvo rastas sudegęs mašinos salone.

Naktį į šeštadienį po avarijos sudegusiame automobilyje „Volkswagen Golf“ buvo rasti apanglėję jaunuolio palaikai.<br>Policijos nuotr.
Naktį į šeštadienį po avarijos sudegusiame automobilyje „Volkswagen Golf“ buvo rasti apanglėję jaunuolio palaikai.<br>Policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Loreta Juodzevičienė („Lietuvos rytas“)

Nov 10, 2015, 5:25 PM, atnaujinta Oct 4, 2017, 11:31 PM

„Jei būčiau žinojusi, kad ši avarija baigsis taip tragiškai, būčiau tą vaikiną įsisodinusi į savo automobilį ir laukusi policijos kartu su juo.

Jaučiuosi labai blogai, nors padariau, ką privalėjau, – Bendrajam pagalbos centrui pranešiau apie avariją“, – pirmadienį jaudindamasi kalbėjo brandaus amžiaus vilkaviškietė Daiva.

Moteris pranešė apie įvykį

Moteris praėjusį savaitgalį, naktį į šeštadienį, važiavo iš Vilniaus į Vilkaviškį. Į griovį įlėkusį raudonos spalvos 1997 metų „Volkswagen Golf“ ji pastebėjo Prienų rajone, ties Pašlavančio kaimu.

„Aplink mašiną vaikščiojo vienmarškinis vaikinas ir kalbėjo: „Noriu, kad mane kas ištrauktų.“ Jis bandė ir pats išvažiuoti iš griovio, tačiau buvo matyti, kad be pagalbos jam nepavyks.

Avarijos vietoje buvo sustoję du vyrai. Girdėjau, kaip jie vaikinui kalbėjo: „Ar tau niekas nesakė, kad girtam važinėti negalima?“

Negaliu tvirtinti, kad avariją patyręs jaunuolis buvo neblaivus, nes nebuvau priėjusi arčiau.

Vyrų klausiau, ar jie kvietė pagalbą, tačiau jų atsakymo nesulaukiau, nes abu sėdo į savo mašiną ir nuvažiavo.

Buvo 27 minutės po vidurnakčio, kai paskambinau bendruoju pagalbos telefonu“, – nakties įvykius prisimena Daiva.

Situacija nebuvo grėsminga

Bendrojo pagalbos centro operatoriaus ir Daivos pokalbis truko pustrečios minutės.

Moteris nurodė, kurioje vietoje įvyko avarija, automobilio markę ir spalvą, registracijos numerį.

Griovyje esančio „Volkswagen Golf“ salone degė šviesa, automobilyje daugiau žmonių nebuvo matyti.

„Vaikino automobilis nei rūko, nei degė. Net nebuvo minčių, kad jis gali užsiliepsnoti“, – tvirtino Daiva.

Jokios grėsmės nuojautos nebuvo, juolab kad ir vairuotojas vaikštinėjo nesužalotas.

Šeštadienį vakare televizijos žinias žiūrinčią Daivą ištiko šokas, kai buvo pranešta apie Prienų rajono kelyje automobilyje sudegusį žmogų.

Žuvo laukdamas pagalbos

„Iš karto supratau, kad tai ta pati mašina, prie kurios buvau sustojusi naktį. Dabar jaučiuosi labai blogai. Negi nebuvo galima laiku suteikti vaikinui pagalbos?“ – sielojosi vilkaviškietė.

Kai likus dešimčiai minučių iki pirmos valandos nakties – pusvalandis po Daivos skambučio į Bendrąjį pagalbos centrą – į avarijos vietą atvyko policijos pareigūnų ekipažas, „Volkswagen Golf“ jau liepsnojo.

Sudegęs žmogaus kūnas buvo rastas priekinėje keleivio vietoje.

Ugnyje žuvo „Volkswagen Golf“ vairuotojas 24 metų Povilas P., su tėvu ir dviem broliais gyvenęs Brukų kaime (Kalvarijos sav.).

Gali būti, kad kai išsiskirstė avarijos vietoje stabtelėję žmonės, vaikinas pagalbos nusprendė laukti automobilyje ir atsisėdo į keleivio vietą.

Manoma, kad po avarijos ugnis automobilyje pradėjo smilkti labai pamažu, Povilas apsinuodijo smalkėmis ir, kai siūbtelėjo galingos liepsnos, nebeišsigelbėjo.

Prie vairo sėdo neblaivus

Brukų kaimo žmonės „Lietuvos rytui“ pasakojo, kad Povilas lemtingąjį savaitgalį viešėjo pas Prienų rajone gyvenančią savo motiną.

Vaikino artimieji „Lietuvos rytui“ teigė žiną, kad Povilas prie vairo sėdo neblaivus.

Esą pas ūkininką, su kuriuo jau daug metų gyvena vaikino motina, vyko vaišės.

„Povilas su ūkininku susipyko ir išvažiavo. Matyt, per girtumą jis ne tuo keliu patraukė į Brukus. Labai žiauri mirtis jį ištiko, – kalbėjo žuvusiojo šeimai artima moteris. – Povilas buvo atpažintas tik pagal sportinio bato galą ir dantį.“

Vaikystėje yra patyręs tėvo smurtą

* „Povilas yra vidurinis iš trijų brolių. Jis dirbo pas ūkininką, buvo šnekus vaikinas. Tėvas verčiasi atsitiktiniais uždarbiais, girtauja. Motina, neapsikentusi nuolatinio smurto, seniai išėjo iš šeimos ir tėvui paliko sūnus. Jie – vargo vaikai“, – pasakodama sunkiai atsiduso viena Brukų kaimo gyventoja.

* Agresyvaus būdo tėvas buvo stipriai sužalojęs Povilą, kai jam buvo 10 metų. Berniukas buvo gydomas Kauno klinikose.

* Vaikas nukentėjo, kai įtūžęs neblaivus tėvas taip bloškė jį, kad į lovos galą veidu atsitrenkusiam berniukui lūžo žandikaulis ir buvo išmušti trys dantys.

* „Nuo mažens tie vaikai nieko gero nematė, tik muštynes ir peštynes. Motina juos mažiukus paliko, bet jie nenuėjo klystkeliais“, – kalbėjo kaimiečiai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką rodo Lietuvoje vykstančios karinės pratybos?