Senolį išgelbėjo du jauni policijos pareigūnai

Gelbėti žmonių gyvybes – visada pasiruošę. Taip tinka kalbėti apie du jaunus Klaipėdos kelių policijos patrulius Ernestą Stonkų ir Aidą Karmoną.

Pareigūnai senolį gelbėjo vilkėdami civiliais rūbais – pamatė nelaimėlį eidami liudyti į teismą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Pareigūnai senolį gelbėjo vilkėdami civiliais rūbais – pamatė nelaimėlį eidami liudyti į teismą.<br>A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Mar 30, 2016, 11:22 AM, atnaujinta May 31, 2017, 4:41 AM

Šie pareigūnai praėjusią savaitę Klaipėdoje, priešais apylinkės teismą išgelbėjo 75-erių senolio gyvybę. Kolegos aprašė patrulių poelgį ir pasiūlė nominuoti Gyvybės apdovanojimuose.

Senolio gyvybė pakibo ant plauko, kai praėjusį pirmadienį ryte vyras bandė žudytis. Pareigūnai jį pamatė žalojantį save priešais Klaipėdos apylinkės teismą.

Akimirka ir vyras būtų miręs.

Laimė, kad eidami liudyti į teismo posėdį, senolį pamatė E.Stonkus ir A.Karmonas. Jie prišoko prie vyro ir jį išgelbėjo.

„Pareigūnai buvo ne tarnyboje, be uniformų ir jokių įrankių nelaimei sutrukdyti neturėjo“, – rašė jaunuolių kolegos Gyvybės apdovanojimų anketoje.

Kiek atsigavusiam senoliui prasidėjo agresijos priepuolis. Pareigūnams teko užlaužti jam rankas už nugaros, kad jis nesužalotų savęs ir savo gelbėtojų.

Į pagalbą atskubėjo policijos ir greitosios pagalbos ekipažai. Žudytis bandęs vyras buvo nuvežtas į psichiatrijos įstaigą.

E.Stonkus ir A.Karmonas nesureikšmino savo poelgio. Jei įsitikinę, kad senolį būtų gelbėjęs kiekvienas.

Ar jauniems pareigūnams bus skirtas Gyvybės apdovanojimas, paaiškės balandžio 24 dieną. Apdovanojimas jiems būtų skirtas už pagalbą suabejojusiems gyvenimo prasmingumu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.