Kuršių mariose plūduriavę du jėgos aitvarų mėgėjai išgelbėti

Klaipėdoje, Kuršių mariose – nelaimė: du jėgos aitvarais skraidę žmonės, plūduriuoja vandenyje, nes sugedus technikai nebegali grįžti į krantą.

Klaipėdoje, Kuršių mariose – nelaimė: du jėgos aitvarais skraidę žmonės, plūduriuoja vandenyje, nes sugedus technikai nebegali grįžti į krantą.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Klaipėdoje, Kuršių mariose – nelaimė: du jėgos aitvarais skraidę žmonės, plūduriuoja vandenyje, nes sugedus technikai nebegali grįžti į krantą.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 21, 2016, 7:57 PM, atnaujinta May 18, 2017, 4:30 AM

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centrui (JGKC) koordinuojant žmonių paieškos ir gelbėjimo operaciją išgelbėti du į keblią padėtį Kuršių mariose patekę jėgos aitvarų entuziastai.

Operacija buvo pradėta 19 val. 15 min., kai JKGC gavo pranešimą apie tai, kad Kuršių mariose nuo Svencelės kaimo link Nidos dreifuoja du žmonės su jėgos atvirais.

Patikslinus informaciją buvo sužinota, kad du žmonės plaukiojo su jėgos atvirais. Vienas iš jų prarado įrangą ir įkrito į vandenį, o kitas su savo jėgos aitvaru pasiliko šalia vandenyje atsidūrusio draugo.

Į keblią padėti patekusius jėgos aitvarų entuziastus pamatė netoli įvykio vietos buvęs žvejys, apie tai jis pranešė Bendrajam pagalbos centrui.

Siekiant surasti ir išgelbėti į nelaimę patekusius žmones JGKC budėtojas pasitelkė Karinių oro pajėgų sraigtasparnį, taip pat į nelaimės rajoną buvo išsiųsti Pakrančių apsaugos rinktinės du laivai „Boomeranger“. Bendrojo pagalbos centro valdymo centras į Pervalką išsiuntė VRM priešgaisrinės gelbėjimo valdybos ekipažą su valtimi.

20 val. 25 min. gautas pranešimas, kad du žmonės sėkmingai išgelbėti į įvykio vietą atplaukusių pasieniečių su kateriu „Boomeranger“. Gelbėjimo operacija buvo baigta. Karinių oro pajėgų sraigtasparnio pilotai patikslino, kad virš Kuršių marių matė dar aštuonis žmones, plaukiojančius su jėgos atvirais ir du žmonės su burlentėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.