Kuršių mariose pasieniečiams ketvirtadienį darbo netrūko

Ketvirtadienį Kuršių mariose pasieniečiai greitaeigiais kateriais dukart skubėjo padėti pramogautojams – pagalbos prireikė ir kanoja plaukusiam Rusijos piliečiui su dviem nepilnamečiais vaikais, ir dviem jėgos aitvarų entuziastams, atsidūrusiems vandenyje ir negalėjusiems pasiekti kranto.

Pasieniečiai mariose gelbėjo kanoja plaukusius rusus, ir į bėdą patekusius jėgos aitvarų entuziastus.<br>VSAT nuotr.
Pasieniečiai mariose gelbėjo kanoja plaukusius rusus, ir į bėdą patekusius jėgos aitvarų entuziastus.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 10:49 AM, atnaujinta May 18, 2017, 3:36 AM

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, apie 14 val. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės Neringos užkardos pasieniečiai, naudodamiesi teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistema, pamatė kanoją su 3 asmenimis. Ji buvo mariose apie 1 km nuo kranto ties Nida.

Kaip tik tuo metu kilo stipus vėjas ir padidėjo bangavimas, todėl pasieniečiai įvertino, kad kanoja pramogaujantiems žmonėms kilo pavojus. Į šią vietą buvo nusiųstas greitaeigis Neringos užkardos kateris „Boomeranger“.

Prie kanojos priplaukus VSAT pareigūnams, joje buvęs 44-erių Rusijos pilietis apsidžiaugė sulaukęs pagalbos ir patvirtino, kad dėl oro sąlygų yra patekęs į bėdą. Kartu su užsieniečiu buvo jo 6-erių ir 10-ies metų vaikai.

Pasieniečių katerio įgula kanoją ir joje buvusius žmones tarnybiniu kateriu saugiai parplukdė į Nidos upių uostą. Medikų pagalbos Rusijos piliečiams neprireikė.

Ketvirtadienį vakare VSAT Pakrančių apsaugos rinktinėje iš Bendrojo pagalbos centro buvo gautas pranešimas, kad Kuršių mariose ties Pervalka, apie 1 km nuo kranto, vandenyje plūduriuoja du žmonės su jėgos aitvarais. Jie negalėjo grįžti į krantą, nelaimėliams reikėjo pagalbos.

Į šią vietą žmonių paieškos ir gelbėjimo darbams iš Pakrančių apsaugos rinktinės Kopgalio užkardos iškart buvo pasiųsti su greitaeigiai pasieniečių kateriai „Boomeranger“. Jų įgulos pradėjo tikrinti rajoną, kur turėjo būti nelaimę patyrę jėgos aitvarų entuziastai. Paiešką apsunkino tai, kad abu vyrai vandenyje buvo vilkėdami tamsius hidrokostiumus, jėgos aitvarai gulėjo ant vandens, todėl iš tolėliau nelaimėlius sunku buvo pastebėti.

Tačiau po neilgai trukusio marių šukavimo vieno pasieniečių katerio įgula surado mariose plūduriavusius 27-erių ir 32-ejų Klaipėdos rajono gyventojus. VSAT pareigūnai iš pradžių juos partempė į krantą ties Pervalka, o po to parplukdė į Klaipėdą. Ir šiuo atveju išgelbėtiesiems medikų pagalbos neprireikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.