Miške pasiklydusį senolį surado policininkai

Į mišką prie namų grybauti išėjęs 83 metų senolis kelio atgal neberado, todėl teko į pagalbą kviestis policijos pareigūnus. Laimė, išsigandusį pensininką pavyko surasti tą pačią naktį.

Patruliai rado miške grybavusį ir pasiklydusį senolį.<br>G.Šiupario nuotr.
Patruliai rado miške grybavusį ir pasiklydusį senolį.<br>G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 22, 2016, 1:28 PM, atnaujinta May 18, 2017, 2:50 AM

Į pareigūnus ketvirtadienio vėlų vakarą kreipėsi Aukštelkės (Šiaulių r.) kaimo gyventojas. Jis paprašė pagalbos, nes į mišką išėjusio senelio savo jėgomis surasti nepavyko.

Išeidamas grybauti senolis paprašė neišjungti žoliapjovės, kad pagal garsą galėtų nustatyti namų kryptį. Tačiau tą vakarą prie miško važinėjo motociklai, todėl vyriškis dar labiau nuklydo į tankmę.

Anūkas bandė pražuvėliui prisiskambinti telefonu, bet su klausa problemų turintis senolis girdėjo toli gražu ne visus nurodymus.

Atvažiavę patruliai ir kinologas bandė mašinos šviesomis ir garso signalais pražuvėliui parodyti kelią, bet jam iš tankaus eglyno išbristi vis tiek nepavyko. Galiausiai pareigūnai išgirdo silpną balsą ir prožektoriais šviesdamiesi kelią prasibrovė iki dingusiojo.

Kelis grybus radęs senolis buvo kaip reikiant išsigandęs, bet medikų pagalbos jam neprireikė.

Per savaitę tai buvo jau trečias miške pasiklydęs vyresnio amžiaus žmogus, į kurio paieškas buvo įtraukti ir policijos pareigūnai.

Vienam tą patį ketvirtadienį pasiklydusiam neįgaliam pensininkui iš Verbūnų (Šiaulių r.) miško grįžti namo padėjo artimieji ir kaimynai.

Praėjusį šeštadienį dingusios 83 metų uogautojos reikėjo paieškoti kaip reikiant. Ši pensininkė pasiklydo vos puskilometris nuo namų esančiame Meškiškės (Šiaulių r.) miške.

Moteris į mišką ryžosi eiti, nors jai neseniai buvo protezuotas sąnarys. Ji miške nuvirto ir atsikelti nebeįstengė. Laimė, į pagalbą suskubo namiškiai ir kaimynai. Jie ir surado pražuvėlę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.