Vilniaus savivaldybėje iškritusiam vaikui lūžo kaukolė

Vilniaus miesto savivaldybė informavo, kad antradienį, apie 13 val. savivaldybės Interesantų aptarnavimo skyriaus patalpose įvyko nelaimingas atsitikimas – iš antro aukšto persisvėręs per balkoną iškrito vaikas. Medikai nustatė sunkią traumą.

Vaikas iškrito iš balkono savivaldybės fojė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Vaikas iškrito iš balkono savivaldybės fojė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Savivaldybės darbuotojai iškart iškvietė Greitosios pagalbos medikus, kurie išvežė vaiką į ligoninę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Savivaldybės darbuotojai iškart iškvietė Greitosios pagalbos medikus, kurie išvežė vaiką į ligoninę.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Artūras Jančys, Elzė Laužikaitė

Aug 30, 2016, 1:53 PM, atnaujinta May 14, 2017, 12:12 PM

Pirminiais duomenimis, mama antrame pastato aukšte pildė dokumentus. Tuo metu vos pusantrų metukų mergaitė persisvėrė per atitvarus ir nukrito į pirmąjį aukštą.

Mažylė iš pradžių neprarado sąmonės, nes pradėjo verkti. Savivaldybės darbuotojai iškart iškvietė Greitosios pagalbos medikus, kurie išvežė vaiką į Vaikų ligoninę Santariškėse. Čia paaiškėjo, jog mergaitė patyrė sunkią traumą. Medikai mergaitei nustatė kaukolės pamato lūžį.

„Pranešimą apie iškritusį vaikai pareigūnai gavo šiandien 15.01 val. Santariškių klinikų slaugytoja pranešė, kad GMP brigada dėl kaukolės pamato lūžio pristatė vienerių metų mergaitę. Motina medikams paaiškino, kad vaikas Vilniaus savivaldybėje iškrito iš antro aukšto. Po apžiūros paguldyta į ligoninę“, – paaiškino Vilniaus vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje. 

Savivaldybėje nedelsiant bus pradėtas įvykio tyrimas.

Neurochirurgas med. dr. Kęstutis Jacikevičius portalui lrytas.lt teigė, kad lūžus kaukolės pamatui toliau kažką prognozuoti labai sunku.

„Kaukolės pamato lūžis nebūtinai reiškia, kad smegenys yra smarkiai paveiktos. Šiuo atveju yra svarbiausia kiek smarkiai pažeistos smegenys.

Jeigu patirta trauma yra itin stipri – galima mirtis, vegetacinė būklė. Jeigu silpna, pacientas gali visiškai pasveikti ar turėti tam tikro lygio invalidumą.

Šiuo metu reikia laukti, kadangi tik per porą savaičių bus matyti, kokia iš tikrųjų yra būklė. Be to, įvairių komplikacijų gali prisidėti ir gydymo eigoje, todėl kol kas sunku pateikti aiškią diagnozę“, – teigė specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.