Vaiko skrydis iš savivaldybės balkono užminė mįslių

Iš Vilniaus miesto savivaldybės antro aukšto balkono antradienį iškritusios metų ir kelių mėnesių mergaitės būklė išlieka stabili. Jai nustatytas vidutinio sunkumo sužalojimas. Apie tai trečiadienį pranešė Santariškių klinikų Vaikų ligoninės atstovė ryšiams su visuomene Jolanta Normantienė.

Iš savivaldybės balkono iškritusiai mergaitei lūžo kaukolė.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Iš savivaldybės balkono iškritusiai mergaitei lūžo kaukolė.<br>D.Umbraso asociatyvioji nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-08-31 16:55, atnaujinta 2017-05-14 09:18

„Tai nėra tokia situacija, kai sakoma, jog medikai kovoja dėl gyvybės. Vaikas gydomas Traumatologijos skyriuje, ne intensyviosios terapijos palatoje“, – sakė J.Normantienė.

Mergaitė patyrė pavojingą traumą – jai lūžo kaukolės pagrindas. Kaip atsitiko nelaimė, iki šiol nėra aišku. Antradienį savivaldybė pradėjo įvykio aplinkybių tyrimą. Pirmiausia numatyta peržiūrėti virš savivaldybės salės įtaisytos vaizdo kameros įrašus.

Portalo lrytas.lt žiniomis, tėvai, kurie budi prie mažylės palatoje, taip pat kreipėsi į teisėsaugą ir advokatą.

Antradienį surengtos spaudos konferencijos metu savivaldybės atstovai spėliojo, jog antrame aukšte motina galbūt pildė dokumentus ar dėl kitų priežasčių trumpam nukreipė dėmesį, o gal mažylė išsprūdo iš mamos glėbio.

Atsitikus nelaimei Vilniaus savivaldybės darbuotojai skubiai iškvietė greitąją medicinos pagalbą.

Savivaldybės antrame aukšte esantis balkonas iš tiesų yra koridorius – vienoje pusėje yra patalpos, o iš kitos pusės jis atitvertas neaukštomis stiklinėmis pertvaromis. Prie jų pastatyti stalai ir kėdės. Arti žemų aptvarų atsargiai patartina vaikščioti net suaugusiesiems.

Vilniaus mero patarėjas Aleksandras Zubriakovas iš karto po įvykio pabrėžė, esą mergaitės motina savivaldybei pretenzijų neturi.

Santariškių klinikų Vaikų ligoninės atstovė J.Normantienė sakė, jog mergaitei trečiadienį buvo atlikti tomografijos, echoskopijos ir kiti būtini tyrimai. Jos būklę atidžiai stebi medikai.

Neurochirurgas Kęstutis Jacikevičius portalui lrytas.lt teigė, kad lūžus kaukolės pamatui toliau ką nors prognozuoti labai sunku.

„Kaukolės pamato lūžis nebūtinai reiškia, kad smegenys yra smarkiai paveiktos. Šiuo atveju svarbiausia, kiek smarkiai pažeistos smegenys. Jeigu patirta trauma yra itin sunki, galima mirtis, vegetacinė būklė. Jeigu nedidelė, pacientas gali visiškai pasveikti ar turėti tam tikro lygio invalidumą. Šiuo metu reikia laukti, nes tik per porą savaičių bus matyti, kokia iš tikrųjų yra būklė. Be to, įvairių komplikacijų gali prisidėti ir gydymo eigoje, todėl kol kas sunku pateikti aiškią diagnozę“, – teigė specialistas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.