Negyvas rastas Kauno „Daktarų“ šulą V. Silvestravičių nušovęs meistras

Kaune trečiadienio vakarą, 16 val. 43 min. rastas negyvas 55 metų Algis Taškevičius, kaltintas laikinosios sostinės mafijos veterano, vieno „Daktarų“ gaujos lyderių 46 metų Virginijaus Silvestravičiaus, pravarde Virgelis, nužudymu. Apie tragediją naujienų portalui patvirtino Kauno policijos pareigūnai.

Kauno mafiozo V.Silvestravičiaus (nuotr.) nužudymu kaltintas meistras trečiadienį rastas negyvas.<br>Eltos nuotr.
Kauno mafiozo V.Silvestravičiaus (nuotr.) nužudymu kaltintas meistras trečiadienį rastas negyvas.<br>Eltos nuotr.
Kauno mafiozo V.Silvestravičiaus nužudymu kaltintas meistras A.Taškevičius (nuotr.), trečiadienį, įtariama, nusižudė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Kauno mafiozo V.Silvestravičiaus nužudymu kaltintas meistras A.Taškevičius (nuotr.), trečiadienį, įtariama, nusižudė.<br>Lrytas.lt nuotr.
Kauno mafiozo V.Silvestravičiaus nužudymu kaltintas meistras A.Taškevičius (nuotr.), trečiadienį, įtariama, nusižudė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kauno mafiozo V.Silvestravičiaus nužudymu kaltintas meistras A.Taškevičius (nuotr.), trečiadienį, įtariama, nusižudė.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jan 11, 2017, 5:01 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 9:31 AM

Pirminiais duomenimis, statybos specialistas A.Taškevičius pats pasitraukė iš gyvenimo. Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės spaudai Odetos Vaitkevičienės, išorinių, akivaizdžių smurto žymių ant kūno nepastebėta. Jis bus perduotas teismo medicinos ekspertams – policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl mirties priežasties nustatymo.

Pareigūnai aiškinsis ir tai, ar vyriškis nebuvo priverstas prie savižudybės.

Kauno apygardos teisme trečiadienį turėjo vykti nužudymo bylos posėdis. Dėl mirtino šūvio į mafiozą teisiamas statybininkas teisme turėjo duoti parodymus.

A.Taškevičius buvo rastas negyvas Kaštonų gatvėje esančio nuosavo namo rūsyje – manoma, jog jis ten gyveno.

Šeimininką be gyvybės ženklų rado jo artimieji. Atvykus greitosios pagalbos medikams, vyriškis buvo jau negyvas.

Manoma, kad prieš teismo posėdį A.Taškevičius jautė didžiulę įtampą.

Kaunietis trečiadienį neatvyko į posėdį – kai pasigedus bylos dalyviai ėmė jo ieškoti, jis telefonu savo advokatei pranešė supainiojęs posėdžio datą ir tvirtino esantis kitame mieste.

Kaltinimą palaikęs Kauno prokuroras Edvinas Alosevičius tvirtino, jog jam nekritę į akis, kad ankstesnių posėdžių metu A.Taškevičius būtų prislėgtas. Iki tragedijos jis nebuvo praleidęs nė vieno posėdžio. V.Silvestravičiaus nužudymo byla judėjo link pabaigos – buvo likę apklausti V.Taškevičių, dar vieną liudininką ir pasakyti baigiamąsias kalbas.

Mafiozo giminaičiai buvo pateikę kauniečiui solidžius ieškinius, kurių bendra suma – 320 tūkst. eurų.

Statybininkas bandė įrodyti buvęs priverstas gintis, bet prokuratūra jo versija nepatikėjo.

V.Silvestravičiui du šūviai buvo paleisti į galvą. Nusikaltimas įvykdytas Kauno senamiestyje, 2015 metų lapkričio 19 dieną, V.Silvestravičiaus name.

Tarp V.Silvestravičiaus ir jo namą remontavusio statybininko A.Taškevičiaus kilo kivirčas dėl nesumokėto atlygio.

Manoma, jog meistras šovė į užsakovą iš legalaus savo pistoleto „Makarov“. V.Silvestravičius nuo šūvių mirė.

Teisėsaugos sulaikytas meistras buvo apgirtęs, bet tvirtino alkoholį vartojęs po nusikaltimo. Statybininkas su mafija nebuvo susijęs.

Vienas Kauno „Daktarų“ lyderių V.Silvestravičius buvo teisiamas dėl daugelio sunkių nusikaltimų, tarp jų – ir dėl nužudymų. Dėl trylikos nusikaltimų jis buvo nuteistas kalėti 9 metus. Mafiozas visiškai pripažino kaltę ir padėjo teisėsaugai atskleisti daugelį Daktarų grupuotės nusikaltimų.

Atlikęs bausmę, V.Silvestravičius užsiėmė nekilnojamojo turto prekyba, daug jo buvo sukaupęs Kauno senamiestyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.