Aidi perspėjimai: gyventojai raginami nelipti ant Kuršių marių ledo

Lietuvos karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad šiomis dienomis besikeičianti oro temperatūra skatina ledo tirpimą, o dėl numatomos vėjo krypties atsiranda reali properšų tarp ledo lyčių grėsmė. Siekiant išvengti galimų nelaimių, kariuomenės atstovai gyventojų prašo nelipti ant kol kas nestabilaus Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Aidi perspėjimai: gyventojai raginami nelipti ant Kuršių marių ledo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Aidi perspėjimai: gyventojai raginami nelipti ant Kuršių marių ledo.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 13, 2017, 3:01 PM, atnaujinta Apr 12, 2017, 6:08 AM

Kaip rašoma Krašto apsaugos ministerijos pranešime, Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi, ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems. Tačiau gyventojai turi žinoti, kad sudėtingos gamtos sąlygos apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jų baigtis gali būti sėkminga. Todėl gyventojai raginami būti atsakingais už savo gyvybes ir saugotis patiems nelipant ant nestabilaus ledo.

Kariuomenės atstovai informuoja, kad ištikus nelaimei ar esant jos liudininku, svarbiausia nepulti į paniką, veikti apgalvotai, skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote) ir savo kontaktinį numerį.

Gavęs pranešimą apie įvykį, Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems išgelbėtiems asmenims, jų nugabenimą į saugią vietą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.