Baltijos jūroje paslaptingą skenduolę radę pareigūnai artėja prie atsakymo

Palangos policijos pareigūnai artėja prie atsakymo, kieno neatpažįstamai suirusį kūną sausio 27 dieną Baltijos jūra išmetė į paplūdimį ties Šventąja.

Matyt, nuo smūgių į jūros dugną ir į Šventosios uosto molo liekanas moters galvos oda buvo taip pažeista, kad nebuvo likę plaukų ir buvo matyti kaukolė. Iki kaulų buvo nubrozdintos ir petys bei rankos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Matyt, nuo smūgių į jūros dugną ir į Šventosios uosto molo liekanas moters galvos oda buvo taip pažeista, kad nebuvo likę plaukų ir buvo matyti kaukolė. Iki kaulų buvo nubrozdintos ir petys bei rankos.<br>V.Ščiavinsko asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus („Lietuvos rytas“)

2017-02-10 12:07, atnaujinta 2017-04-10 09:17

Prie kranto bangų priplaktas moters kūnas Šventojoje buvo pastebėtas į šiaurę nuo buvusio uosto molo. Skenduolė iki pusės buvo nuoga, tik su juodomis aptemptomis treningo kelnėmis.

Matyt, nuo smūgių į jūros dugną ir į Šventosios uosto molo liekanas moters galvos oda buvo taip pažeista, kad nebuvo likę plaukų ir buvo matyti kaukolė. Iki kaulų buvo nubrozdinti ir petys bei rankos.

Kūnas buvo taip smarkiai suiręs, kad pradžioje iš pažiūros nebuvo įmanoma nustatyti net lyties. Kad tai yra moteris, buvo galima spręsti tiktai iš aplink kaklą apsivijusios liemenėlės.

Kūną apžiūrėję ekspertai spėja, kad vandenyje jis galėjo prabūti ne mažiau kaip du mėnesius.

Norėdama nustatyti nuskendusio žmogaus asmenybę policija išsiuntinėjo paklausimus apie visus tuo laikotarpiu Lietuvoje dingusius asmenis.

Neseniai buvo sulaukta pranešimo iš Panevėžio, kur motina policijai buvo pranešusi apie pernai lapkričio 14 dieną pradingusią 42 metų dukrą, kuri iš namų išėjo mūvėdama juodos spalvos treningo kelnes.

Depresija sirgusi moteris dingo be žinios palikusi atsisveikinimo laišką. Spėjama, kad ji galėjo atvykti į Palangą ir nušokti nuo jūros tilto.

Ar jūra Šventojoje iš tiesų išmetė praėjusių metų lapkritį pradingusios panevėžietės kūną, paaiškės palyginus skenduolės ir Panevėžyje gyvenančios dingusios moters motinos DNR tyrimo rezultatus.

Tačiau toks tyrimas gali užtrukti ir porą mėnesių. Pagal Palangos savivaldybės pasirašytą sutartį neatpažintos skenduolės kūnas saugomas vienos Klaipėdos laidojimo paslaugų įmonės šaldytuve.

Kūno saugojimas vieną parą kainuoja 37 eurus. Už šią paslaugą sumokėti turėsianti bendrovė Palangos komunalinis ūkis dabar baiminasi, kad kol bus nustatoma paskendusios moters asmenybė, įmonei už kūno saugojimą gali pritiksėti nemaža suma.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.