Ši medžiaga yra skirta vyresniems nei 18 metų skaitytojams.
Ar jums jau yra 18 metų?
Ne

Automobilį apgadinęs paauglys tėvo bijojo labiau nei mirties

„Pabusk ir gyvenk“ – nuotrauką su šiuo užrašu savo socialinio tinklo „Facebook“ vasario pradžioje paskelbęs 14-metis širvintiškis. Iš profilio nuotraukos žvelgia žvitrus besišypsantis berniukas, kuriam, kaip teigia šeimą pažinoję kaimynai, savi namai buvo virtę tikrų tikriausiu pragaru.

Kaimynai spėja, kad paauglys nusižudė bijodamas tėvo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Kaimynai spėja, kad paauglys nusižudė bijodamas tėvo.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 17, 2017, 7:11 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 8:53 PM

Berniuko mokytojai pasakojo, kad jis dalyvavo simboliniame mokyklos organizuotame Vasario 16-osios bėgime. Vaikas noriai talkino ir puošiant mokyklos aplinką valstybinės šventės minėjimui, jis neatrodė prislėgtas ar liūdnas, tad pedagogai tragedijos teigė negalėję nujausti.

Tos pačios dienos popietę vaiko kūnas buvo rastas ūkiniame pastate. Neabejojama, kad nepilnametis nusižudė, tačiau kas paskatino vaiką žengti tokį žingsnį, aiškinamasi.

Bet šeimą pažinoję vietiniai gyventojai kalba apie tai, kad baimė patirti tėvo pyktį buvo kur kas didesnė už norą gyventi. Šeimą pažinojusių žmonių teigimu, berniukas apibraižė tėvo automobilį ir apgadino stiklą ir labai bijojo tėvo reakcijos.

Specialistai teigia, kad vienos savižudybės priežasties nebūna, todėl neabejojama, kad tragiškam žingsniui paauglį paskatino ne tik apdaužytas automobilis, bet ir nesibaigiantis smurtas šeimoje bei pragaru virtę namai.

Teistas už sunkų kūno sužalojimą

„Iš pirmo žvilgsnio tai nieko neišsiskirianti šeima – trys vaikai, du mylintys tėvai, bet visas kaimas pažinojo I. (vardas redakcijai žinomas. – red.)“, – pasakojo su redakcija susisiekęs šeimą pažinojęs asmuo ir pridūrė, kad berniuko tėvo įsiūčio priepuolių bijojo visi.

Šaltinio teigimu, šeimoje prieš vaiką tėvas smurtaudavo, berniuko motina taip pat bijojo savo sutuoktinio pykčio. Ji pati taip pat ne kartą pastebėta sumušta, bet aplinkinių klausdama tik pasiteisindavo, kad susižeidė ar užsigavo pati.

Berniuko tėvas puikiai žinomas policijai. Jis teistas už chuliganizmą, pasipriešinimą pareigūnui, kelių eismo taisyklių pažeidimus, šaudmenų laikymą. Tai, kad vyras linkęs smurtauti, rodo ir kriminalinėje biografijoje esantis įrašas apie sunkų kūno sužalojimą.

Išsigando dėl apgadinto automobilio

„Socialiniai darbuotojai šeimą aplankydavo, bet nieko nerasdavo. Egzekucijos vyko tarp keturių namų sienų, vaikas niekuomet nesiskundė, kad jį skriaudžia. Niekas niekuomet neišeidavo iš tų namų“, – apie padėtį šeimoje pasakojo kaimynas ir pridūrė, kad buvo daugiau nei akivaizdu, kad 14-mečio tėvas nemyli ir nuolat uja. Kitų savo vaikų, jis, panašu, neskriaudė.

Kaimynai įsitikinę, kad vaiko mirtis prieš jį smurtavusio tėvo pernelyg nesukrėtė. „Ar sveiko proto žmogus taip kalbėtų? Nuėjęs į seniūniją tėvas pareiškė, kad negano to, kad sūnus apgadino automobilį, tai dar ir nusižudė. Jam svarbiau sugadintas automobilis nei anapilin išėjęs vaikas“, – svarstė pašnekovas.

Įvykio aplinkybes tiria policijos pareigūnai. Savivaldybė, savo ruožtu, ėmėsi priemonių organizuoti psichologinę pagalbą kaimo ir mokyklos bendruomenei, vaiko artimiesiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.