Tragedija ištiko garsų geradarį Žaną Talandį – po avarijos užgeso jo 6 metų sūnus

Vienas tragiškos penktadienio popietės avarijos Kelmės rajone dalyvių – garsus vietos gyventojas, sodybos priklausomybių turintiems asmenims įkūrėjas Žanas Talandis. Buvusiems alkoholikams ir narkomanams atsitiesti padedantis Ž.Talandis važiavo su savo 4 ir 6 metų sūnumis. Vyresnėlis užgeso ligoninėje praėjus maždaug dviems valandoms nuo avarijos.

Kelmės rajone į avariją pateko žinomas Kelmės rajono gyventojas, sodybos priklausomybių turintiems asmenims įkūrėjas Ž.Talandis.<br>Bernardinai.lt nuotr.
Kelmės rajone į avariją pateko žinomas Kelmės rajono gyventojas, sodybos priklausomybių turintiems asmenims įkūrėjas Ž.Talandis.<br>Bernardinai.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-02-25 08:52, atnaujinta 2017-04-09 02:22

Per avariją žuvo dar du žmonės – į upelį įvažiavusio mikroautobuso „Volkswagen Caravelle“ 34 metų vairuotojas ir 42 metų keleivis.

Pastarieji, manoma, gyveno Ž.Talandžio sodyboje, sulaukę jo pagalbos.

Šeštadienio rytą Telšių apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Aušra Blaževičienė naujienų portalui lrytas.lt pranešė, jog Ž.Talandžio ir jo jaunėlio sūnaus gyvybei pavojus negresia, vyras jau yra išleistas iš gydymo įstaigos.

Avarijos priežastys nustatinėjamos. Automobilis buvo techniškai tvarkingas, jis priklauso asociacijai, kuri rūpinasi priklausomybių turinčiais žmonėmis. Įtariama, mašina atsidūrė ant slidžios kelio dangos ir tapo nevaldoma. Nėra jokių duomenų, kad vairuotojas galėjo būti išgėręs, tyrimui, kaip įprasta tokiais atvejais, paimtas kraujas.

Tragedija įvyko Lyduvėnų miestelio apylinkėse, netoli Ž.Talandžio sodybos, esančios Padubysio kaime.

Ž.Talandis vietos gyventojų yra labai gerbiamas, jis nuoširdžiais rūpinasi praeityje parklupusiais žmonėmis, priima juos gyventi į sodybą. Vyras ne kartą yra dalyvavęs televizijos laidose, davęs interviu spaudos leidiniams. Jis yra net pramintas Padubysio šventuoju.

Anksčiau Ž.Talandis pats turėjo bėdų dėl svaigalų, tačiau sugebėjo ne tik atsitiesti, bet ir prikelti gyvenimui daugelį kitų žmonių.

Sodybos įkūrėjas su joje gyvenančiais žmonėmis dalijasi viskuo, ką turi, jie patys pasigamina sviesto, varškės.

Ž.Talandžio namų durys atvertos visiems, kurie nori atsistoti ant kojų ir padėti kitiems.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.