Politiko Mindaugo Basčio šeimoje – netektis

Su dideliais rūpesčiais Seime susidūręs politikas Mindaugas Bastys išgyvena labai sunkų periodą. M.Basčio šeimoje skaudi netektis – mirė politiko brolis.

Užuojautą Seimo nariui pareiškė partijos bendražygiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Užuojautą Seimo nariui pareiškė partijos bendražygiai.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-03-22 21:02, atnaujinta 2017-04-07 10:41

Užuojautą Seimo nariui pareiškė partijos bendražygiai.

„Dėl Lietuvos Respublikos Seimo nario, bičiulio Mindaugo Basčio brolio mirties nuoširdžiai užjaučiu velionio šeimą ir artimuosius“, – užuojautoje Lietuvos socialdemokratų partijos vardu rašė partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Užuojautą Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos Seime vardu pareiškė Irena Šiaulienė.

Europos Parlamento narė Vilija Blinkevičiūtė rašė: „Skaudžią netekties valandą nuoširdžiai užjaučiu LR Seimo narį, bičiulį Mindaugą Bastį dėl brolio mirties.“

Šiuo metu M.Basčiui – įtemptas laikas Seime. Pradėtas tyrimas bei apkalta dėl VSD medžiagoje nurodytų M.Basčio ryšių su Rusijos energetikos ir Lietuvos nusikalstamo pasaulio atstovais.

Remdamasis neigiama VSD išvada dėl leidimo M.Basčiui dirbti su visiškai slapta informacija, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis paragino jį trauktis iš Seimo vicepirmininko pareigų.

Palikęs Seimo vadovybę, M.Bastys taip pat suspendavo narystę Socialdemokratų partijoje, tačiau iš parlamento trauktis sako nematantis pagrindo.

M.Bastys traktuoja, kad jo bendravimas su VSD medžiagoje minimais asmenimis „galėtų būti vertinamas kaip nepageidaujami ryšiai Seimo nario etikos prasme“, tačiau ne grėsmė valstybės paslaptims.

Parlamentaras sprendimą dėl jo patikros apskundė Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijai, o išvadą rengusius VSD darbuotojus ir ją pasirašiusį VSD vadovą Darių Jauniškį – prokuratūrai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.