Tragiška žinia Kalvarijos savivaldybės gyventoją užklupo gimdymo namuose

Pirmosiomis balandžio mėnesio dienomis Kalvarijos savivaldybėje įvyko skaudi nelaimė. Tą patį rytą, kai ketvirtos atžalos susilaukusiai motinai gydytojai pranešė, jog į pasaulį atėjo sveikas kūdikis, netrukus tie patys medikai motinai turėjo pranešti, kad sudegė namai, o ugnis pasiglemžė ir aštuonmečio sūnaus gyvybę.

Tragedijos ištiktos šeimos giminaičiai padeda, kiek gali, ir kviečia prisidėti kitus.<br>Stop kadras
Tragedijos ištiktos šeimos giminaičiai padeda, kiek gali, ir kviečia prisidėti kitus.<br>Stop kadras
Tragedijos ištiktos šeimos giminaičiai padeda, kiek gali, ir kviečia prisidėti kitus.<br>Stop kadras
Tragedijos ištiktos šeimos giminaičiai padeda, kiek gali, ir kviečia prisidėti kitus.<br>Stop kadras
Daugiau nuotraukų (2)

Rasuolė Bauraitė, Asta Martišiūtė

Apr 10, 2017, 1:44 PM, atnaujinta Apr 14, 2017, 3:53 AM

Šeimos giminaičiai suorganizavo ir apmokėjo laidotuves, be to, jau surinko pusę reikiamos sumos naujai sodybai pirkti. Pagalbą organizuoja ne tik giminaičiai, įsitraukė ir nepažįstami žmonės. Po gaisro kaip stovi likusi šeima jau turi būtiniausių daiktų, nes juos suaukojo žmonės, tačiau paramos vis dar trūksta.

„Įvykus nelaimei negali likti abejingas. Vyras nueina vaikų į darželį paimti ir pareina su dviem krepšiais rūbų. Kitą dieną pareina su trimis krepšiais, taip pat ir mamai rūbų aukojo. Bet prieiname prie kito etapo, kai reikalingi pinigėliai. Yra sodyba, namas, kuriuos reikia įrengti, paruošti, pritaikyti mažiems vaikams. Reikia, kad būtų vandentiekis, kanalizacija“, – „Lietuvos ryto“ televizijos laidoje „24/7“ pasakojo VšĮ „Galimybių laukas“ vadovė Renata Venslovienė.

Be pastogės su dviem mažamečiais vaikais ir kūdikiu ant rankų likę tėvai iki šiol negali patikėti, kas įvyko. Artimieji sako, jog motina dar nesuvokia, kad vieno iš savo sūnų niekada nebepamatys. Po operacijos pirma laiko iš ligoninės išleista moteris dar negali vaikščioti, o jau turi ieškoti, pas ką prisiglausti.

Lemtingąją dieną aštuonerių ir devynerių metų berniukus prižiūrėjo 16-os metų dėdė. Trejų metukų vaikutis buvo paliktas močiutei. Motina buvo ligoninėje ir tą patį rytą susilaukė ketvirto vaiko, o tėvas, tolimųjų reisų vairuotojas, buvo išvykęs į užsienį.

„Vaikai buvo pakilę iš miego – vienas 8, kitas 16 metų. Vienas užkūrė krosnį ir nuėjo prie kompiuterio, o kitas liko su Martynu, kuris sudegė, lovoje ir žiūrėjo televizorių.

Mažesnis atidarė duris ir pamatė liepsną, dar sutrikęs nubėgo pasakyti dėdei“, – pasakojo nelaimės ištiktos šeimos giminaitis Kęstutis Dadurka.

Kodėl vienas vaikas, pamatęs liepsnas, gelbėjosi iššokdamas per langą, o aštuonmetis liko namuose, artimieji tik spėlioja.

„Berniukas, ko gero, išsigando, jam buvo šokas, pasakė, kad nešoks. Jam atrodė, kad labai aukštai, ir jis liko lovoje, po antklode. Jis, ko gero, užsiklojo ir po ja jautėsi saugus, kad ten jo nepasieks liepsna“, – kalbėjo kita šeimos giminaitė Raimonda Dadurkienė.

Į įvykio vietą skubėjo gaisrininkai, bet padėti negalėjo, gedo įranga, o ir gelbėjimo priemonių neturėjo.

„Žinote, vietinė gaisrininkų komanda neturi įrangos, kaukių. Kai atvyko, gaisras buvo įsismarkavęs. Natūralu, vaikai atidarė langą, ir gaisras įsišėlo dar labiau. Ugnis buvo per daug įsisiautėjusi, nenorėjo rizikuoti gyvybėmis, o ir nebuvo galimybių. Būtų buvusi galimybė, be abejo, būtų išgelbėję vaikelį“, – kalbėjo Liubavo seniūnas Gintas Baliulis.

Iš aštuonmečio berniuko liko tik angeliukas. Laidotuves rengti padėję giminaičiai sako, kad tokio vaizdo nebuvo matę net siaubo filmuose. Žuvusio berniuko mama po laidotuvių vėl pateko į medikų rankas. Po patirto šoko negali atsigauti ir mažesniuosius prižiūrėjęs šešiolikmetis giminaitis.

„Pirmą dieną nesyk buvo kviečiama greitoji pagalba, jis alpo. Per laidotuves irgi labai išgyveno, jose net nedalyvavo, neleido“, – kalbėjo K.Dadurka.

Ir nors tėvų širdį slegia sunkiai pakeliama našta, reikia rūpintis nauja pastoge, kuri būtų tinkama šeimai su naujagimiu, nes visas sunkiai užgyventas kuklus turtas sudegė.

Gedinčius giminaičius sujaudino užgaulūs atsiliepimai internete. Jie stebisi, kaip galima nelaimės akivaizdoje smerkti nepažįstamus žmones, juk niekada nežinai, kada bėda pasibels į tavo duris. Anot jų, palengvinti tragediją patyrusios šeimos dalią galima tik padedant sukurti naujus namus.

Paramą nukentėjusiai šeimai galima pervesti:

VšĮ „Galimybių laukas“,  LT 607300010149791808,  paskirtis: nuo gaisro nukentėjusiems Kristinai ir Edgarui

„24/7“ – sekmadieniais 21.30 val. per „Lietuvos ryto“ TV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.