Ilgojo savaitgalio avarijose sužeisti 45 žmonės, žuvo 2 motociklininkai

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: per keturias paras, balandžio 28 d. – gegužės     1 d., mūsų šalies keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 39 eismo įvykiai, kuriuose nukentėjo žmonės. 

 Ilgojo savaitgalio avarijose sužeisti 45 žmonės, žuvo 2 motociklininkai.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
 Ilgojo savaitgalio avarijose sužeisti 45 žmonės, žuvo 2 motociklininkai.<br> A.Vaitkevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 2, 2017, 11:58 AM, atnaujinta May 2, 2017, 12:08 PM

Žuvo 2 eismo dalyviai: 25-erių ir 53-ejų metų motociklų vairuotojai. Sužeisti 45 žmonės, tarp jų – 10 nepilnamečių. Įvykiuose nukentėjo 17 keleivių, 16 vairuotojų, 9 pėstieji (3 – pėsčiųjų perėjose), 3 dviračių vairuotojai.

Neblaivūs vairuotojai, pirminiais duomenimis, dalyvavo 8 eismo įvykiuose, juose sužeista 10 žmonių (6 vairuotojai, 3 keleiviai, 1 pėsčiasis).
Policija gavo 626 pranešimus apie techninius eismo įvykius. Per keturias paras išaiškinta 1 617 Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Keletas eismo įvykių, kuriuose nukentėjo žmonės:

Penktadienį, apie 17 val., Radviliškio rajone, Kubiliūnų kaime, Vilties gatvėje, esant šlapiai kelio dangai ir lyjant, 46 metų moteris, važiuodama dviračiu, suko į kairę ir atsitrenkė į automobilį „Peugeot Boxer“, vairuojamą 29 metų vyro. 

Įvykio metu dviračio vairuotoja patyrė galvos smegenų sukrėtimą, ji paguldyta į ligoninę.

Apie 21 val. Kaune, R. Kalantos gatvėje, lyjant, neapšviestame kelio ruože, į automobilį „Mitsubishi Colt“ kaktomuša trenkėsi priešpriešinio eismo juosta važiavęs automobilis „VW Passat Variant“, vairuojamas 45 metų vyro. 

Įvykio metu nukentėjo „Mitsubishi“ vairavęs 19 metų vaikinas. Jis buvo nuvežtas į ligoninę, gydytojams suteikus pirmąją pagalbą, išleistas į namus.

Įtariama, kad automobilio „VW Passat“ vairuotojas buvo neblaivus, jis sunkiai orientavosi aplinkoje, griuvinėjo, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas, tikrintis blaivumą vyriškis atsisakė. Policijos pareigūnai jį nuvežė į ligoninę apžiūrėti gydytojams, paimti kraujo.

Šeštadienį, apie 00 val. 19 min.. Vilniuje, T. Kosciuškos ir Antakalnio gatvių žiedinėje sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai (lyjant), 57 metų vyro vairuojamas automobilis „Škoda Octavia“ partrenkė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią 25 metų merginą. 

Dėl dešinės rankos žastikaulio lūžio ji paguldyta į ligoninės Ortopedijos skyrių. 

Apie 2 val. 19 min. Vilniuje, Sodų ir V. Šopeno gatvių sankryžoje, esant šlapiai kelio dangai (lyjant), automobilis „Opel Zafira“, vairuojamas 29 metų vyro, sukdamas į kairę, neišvengė susidūrimo su staiga į važiuojamąją kelio dalį, degant leidžiamam šviesoforo signalui, įvažiavusiu dviračiu.

Nukentėjo šia dvirate transporto priemone važiavusi 29 metų mergina, kuri, pirminiais duomenimis, buvo neblaivi (nustatytas 0,84 promilės girtumas). Dėl galvos traumos ji paguldyta į ligoninės Neurochirurgijos skyrių.

Tą pačią dieną, apie 6 val. 19 min., Panevėžyje, Dariaus ir Girėno ir Parko gatvių sankryžoje, lyjant ir esant šlapiai kelio dangai, susidūrė iš šalutinio kelio išvažiavęs automobilis „VW Passat“ ir pagrindiniu keliu važiavęs „Audi 80“. 

Per eismo įvykį nukentėjo automobilių vairuotojai, 72-ejų vyras ir 32-ejų moteris. Abiem paskirtas ambulatorinis gydymas.

Sekmadienį, apie 22 val. 15 min., Vilniuje, V. Kudirkos gatvėje, esant sausai kelio dangai, apšviestame ruože, tiesioje įkalnėje, motociklas „Honda FJS600“, vairuojamas 53 metų vyro, įvažiavo iš priešpriešino eismo juostą, kur susidūrė su važiavusiu automobiliu „VW Passat“, vairuojamu 23 metų vaikino. 

Per eismo įvykį žuvo motociklo vairuotojas. 

Apie 23 val. Joniškio rajone, Žagarės regioninio nacionalinio parko poilsiavietėje, važiuodamas parko keliuku, krosinio motociklo „KTM“ (neįregistruotas, be valstybinio numerio ženklo) nesuvaldė 25 metų vaikinas, neturintis teisės vairuoti. 

Motociklas atsitrenkė į medį. Vairuotojas žuvo (jis važiavo be saugos šalmo).

Tą pačią dieną, apie 18 val. 21 min., Alytaus rajone, kelyje Vaisodžiai–Raižiai–Butrimonmys, nepasirinkusi saugaus važiavimo greičio vairuojamo automobilio „Rover 220“ nesuvaldė neblaivi, teisės vairuoti neturinti 20 metų mergina, šio rajono gyventoja. 

Kelio vingyje į dešinę, automobilis įvažiavo į priešingos krypties eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 

Nukentėjo 17 metų keleivė, ji paguldyta į ligoninę. Vairuotoja (nustatytas lengvas 1,18 promilės girtumas) iš įvykio vietos pasišalino.

Pirmadienį, apie 1 val. 35 min., Kaune, Jurbarko ir Jonavos gatvių sankryžoje, dėl saugaus važiavimo greičio nesilaikymo į kelio ženklą ir elektros stulpą atsitrenkė automobilis „Audi A6 Avant“, vairuojamas neblaivaus 23 metų vaikino (nustatytas sunkus 3,01 promilės girtumas). 

Įvykio metu nukentėjo vairuotojas (ambulatorinis gydymas).

Apie 15 val. 43 min. Kazlų Rūdos savivaldybėje, Krūvelių kaime, kelyje Kazlų Rūda–Bagotoji, kelio vingyje į dešinę, vairuojamo automobilio „VW Golf“ nesuvaldė neblaivus (2,08 promilės), teisės vairuoti neturintis 24 metų vaikinas. 

Automobilis įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio į griovį, atsitrenkė į betoninį atitvarą ir medį. Įvykio metu sužeisti vairuotojas, 26-erių ir 48-erių metų keleiviai. 

Pastarasis paguldytas į ligoninę. Vairuotojas sulaikytas ir uždarytas į areštinę.

Pirmadienio naktį, apie 22 val. 52 min., Jonavos rajone, Bukonių kaime, Ukmergės gatvėje, neturinčio teisės vairuoti 20 metų vaikino vairuojamas automobilis „VW Golf“ dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į medį ir apvirto. 

Nukentėjusį vairuotoją iš automobilio išlaisvino ugniagesiai-gelbėtojai. Pirminiais duomenimis, jaunuolis buvo neblaivus, jis nuvežtas į ligoninę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.