Savaitgalio avarijose žuvo 3 žmonės, dar 50 – sužeista

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja: savaitgalį, birželio 2–4 dienomis, Lietuvoje eismo įvykiuose, pirminiais duomenimis, žuvo 3 žmonės: 27-erių ir 22-ejų metų automobilių keleiviai ir 40 metų dviračio vairuotojas. 

 Savaitgalio avarijose žuvo 3 žmonės, dar 50 buvo sužeista.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
 Savaitgalio avarijose žuvo 3 žmonės, dar 50 buvo sužeista.<br> A.Vaitkevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2017-06-05 10:28, atnaujinta 2017-06-05 10:33

Per tris paras mūsų šalies keliuose įvyko 34 eismo įvykiai, juose buvo sužeista 50 žmonių. 

Penktadienį, keliuose įvyko 11 eismo įvykių, vieno įvykio metu žuvo žmogus, 22 žmonės buvo sužeisti. 

Daugiausia eismo įvykių – 15, įvyko šeštadienį, juose žuvo du žmonės, 18 žmonių buvo sužeista.

Sekmadienį, keliuose įvyko 8 eismo įvykiai, juose buvo sužeista 10 žmonių. Tarp sužeistųjų savaitgalio eismo įvykiuose – 13 nepilnamečių. 

Pirminiais duomenimis, 3 eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. Dėl įtariamų neblaivių vairuotojų, kurių girtumas buvo didesnis, nei 1,5 promilės, veikų, pareigūnai pradėjo 41 ikiteisminį tyrimą. 

Daugiausia neblaivių vairuotojų – 20, buvo nustatyta sekmadienį, 15 tokių vairuotojų buvo nustatyta šeštadienį ir 6 – penktadienį. 

Nuo penktadienio iki sekmadienio keliuose įvyko 116 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės nenukentėjo, 5 tokius eismo įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai.

Eismo įvykiai, dėl kurių pradėti ikiteisminiai tyrimai:

Penktadienį, Vilniaus rajone, Šumsko miestelyje, Vilniaus g., kelyje Vilnius–Šumskas, esant sausai kelio dangai, automobilis „Audi A6“, vairuojamas 20 metų vairuotojo, tiesiame ruože įvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 

Per eismo įvykį žuvo 27 metų keleivis. Sužeisti vairuotojas (rankos ir peties sumušimai) ir 17 metų keleivis  (daugybiniai kūno sužeidimai) paguldyti į ligoninę.

Šeštadienį, apie 4 val. 55 min., Kalvarijos savivaldybėje, Senosios Radiškės kaime, Punsko gatvėje, automobilis „Audi TT“, vairuojamas neblaivaus (1,8 prom.) 21 m. vyro, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 

Eismo įvykio metu žuvo automobilio keleivis, 22 metų vyras. Įvykio metu buvo sužeistas vairuotojas, kuriam po medikų apžiūros nustatyti daugybiniai sužalojimai, rankų lūžiai, kaukolės pamato lūžis, 1,8 promilės girtumas, jis išvežtas į Kauno klinikas. 

Dėl patirtų sužalojimų mirė automobilio keleivis, 22 metų jaunas vyras. 

Tą pačią dieną, apie 17 val. 48 min. Švenčionių rajone, Pabradės seniūnijoje, Mečankos kaimo teritorijoje, kelyje Vilnius–Švenčionys–Zarasai, automobilis „VW Passat“, vairuojamas 21 metų vyro, partrenkė staiga iš šalutinio kelio išvažiavusį 40 metų dviratininką, kuris dėl sužalojimų mirė nelaimės vietoje. 

Penktadienį, apiw 19 val. 45 min., Panevėžyje, Stoties gatvėje, automobilis „VW Golf“, kurį vairavo 20 m. mergina, nepasirinko saugaus važiavimo greičio ir atsitrenkė į priekyje prieš posūkį į kairę sustojusį automobilį „Mercedes Benz“, kurį vairavo 29 m. moteris. 

Eismo įvykio metu nukentėjo ir į ligoninę pristatyta „VW Golf“ keleivė, 22 m. mergina, ji paguldyta į traumatologijos skyrių, taip pat sužeisti „Mercedes Benz“ keleiviai: 26 m. mergina, kuri paguldyta į ligoninės neurochirurgijos skyrių, ir 30 m. vaikinas, kuriam dėl stuburo traumos paskirtas ambulatorinis gydymas.

Šeštadienį, apie 14 val. 19 min., Vilniuje, Buivydiškių gatvės ir Laivės prospekto sankryžoje, 26 m. vyras, vairuodamas dviratį, partrenkė šaligatviu ėjusią 57 m. pėsčiąją, kuriai ligoninėje buvo nustatytas nosies kaulo lūžimas, sužeistoji dviratininkė gydoma ambulatoriškai.

Tą pačią dieną, apie 15 val. 50 min., Lazdijų rajone, Krosnos seniūnijoje, Saltininkų kaime, automobilį "Audi 80" vairavusi 41 m. moteris, išvažiuodama iš šalutinio kelio, nepraleido pagrindiniu keliu važiavusio  automobilio "Renault Megane Scenic", kurį vairavo 43 m. vyras. 

Po susidūrimo pastarasis automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į pakelėje augančius medžius. 

Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio "Renault Megane Scenic" keleiviai, 36 m. moteris ir trys vaikai: 6 m. ir 14 m. mergaitės bei 15 m. berniukas, visi sužeistieji gydomi ligoninės reanimacijos skyriuje. 
 
Apie 16 val. 30 min., Utenos rajone, Užpalių seniūnijoje, Gaižiūnų kaime, kelyje Užpaliai – Utena, 33 m. vyras, būdamas neblaivus, neturėdamas teisės vairuoti, (nustatytas 2,01 prom. girtumas), vairuodamas automobilį „Renault Megane Scenic“, kelio vingyje nepasirinko saugaus greičio, nesuvaldė vairuojamo automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio sankasos ir apvirto. 

Eismo įvykio metu nukentėjo kartu važiavusi 19-metė keleivė, ji gydoma ambulatoriškai, taip pat sužeistas kartu vykęs pusės metų berniukas, kuris dėl galvos traumos išvežtas į Vilniaus Santariškių klinikas.

Maždaug po 20 minučių, apie 16 val. 51 min., Vilniuje, Šlaito gatvėje, 32 m. moteris, vairuodama automobilį „VW Tiguan“, sukdama į kairę, susidūrė su ją lenkiančiu mopedu „Yamaha YQ 50“, kurį vairavo 20 m. jaunuolis. 

Įvykio metu nukentėjo mopedo vairuotojas, kuriam ligoninėje buvo suteikta pagalba, vyras gydomas ambulatoriškai.

Sekmadienį, apie 20 val. 45 min., Kaune, Veiverių gatvėje, link Europos prospekto važiavo automobilis „Škoda Yeti“, vairuojamas neblaivaus (nustatytas 2,29 promilių girtumas) 40 m. vyro.

Vairuotojui nepasirinkus saugaus važiavimo greičio, nesuvaldytas automobilis, atsitrenkė į priekyje, ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „BMW 520D“, vairuojamą 40 m. vyro. Iš įvykio vietos dėl patirtų sužalojimų į ligoninę buvo pristatyta automobilio „BMW“ keleivė, 33 m. moteris.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad šią savaitę, birželio 5–11 dienomis, šalies keliuose vykdoma Europos kelių policijos tinklo TISPOL inicijuota prevencinė vairuotojų blaivumo kontrolės priemonė, joje dalyvauja daugelio Europos šalių kelių policijos padaliniai. 

Atsitiktiniai trumpalaikiai reidai bus organizuojami bet kurią savaitės dieną įvairiuose miestuose, miesteliuose (gyvenvietėse) ar valstybinės reikšmės keliuose. Lietuvos kelių policijos tarnyba linki saugiai pasiekti Jūsų kelionės tikslą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.