Kauno rajono įmonėje – darbuotojo mirtis: buvęs ugniagesys rastas tvenkinyje

Antradienį Kauno rajono įmonę „Ekorema“ užgulė policija ir Darbo inspekcija. Pareigūnai tyrė 48-erių įmonės darbuotojo R. T. mirties aplinkybes. Vyro kūnas buvo rastas šalia įmonės esančiame priešgaisriniame tvenkinyje. 

Narai darbuotojo kūną ištraukė antradienio ryte.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Narai darbuotojo kūną ištraukė antradienio ryte.<br>M.Patašiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 19, 2017, 5:27 PM, atnaujinta Sep 19, 2017, 5:45 PM

Nelaimė įvyko Eigirgalos kaime (Domeikavos sen.) esančios įmonės teritorijoje. 

Iš darbo negrįžusio vyro pasigedo jo sugyventinė. Imta jo ieškoti. Apie vidurnaktį įmonės tvenkinyje buvo pastebėta plūduriuojančių R. T. daiktų. 

Kilo įtarimas, kad vyras gali būti paskendęs. Policijos pareigūnai iškvietė ugniagesius. Sulaukę ryto, narai ėmė ieškoti vyro kūno ir netrukus jį surado.

Kūnas rastas maždaug 20x20 metrų dydžio tvenkinyje.

Manė, kad išėjo namo

Anot ekovatą gaminančios įmonės direktoriaus Egidijaus Kryževičiaus, likus pusvalandžiui iki darbo pabaigos R. T. paliko cecho liniją, prie kurios dirbo, ir nuėjo į lauką, prie priešgaisrinio tvenkinio. 

Tai užfiksavo įmonėje sumontuotos vaizdo kameros. Vyras užėjo už didelių pakuočių, todėl vaizdo įraše nematyti, kas vyko toliau.

E.Kryževičiaus manymu, R. T. į lauką nuėjo parūkyti. Jis atmetė spėliones, kad vyras ėjo atlikti gamtinių reikalų: „Per lietų neičiau į lauką. Tualetas yra kontoroje.“

Kiti kolegos vyro nepasigedo. „Visi pagalvojo, kad jis išvažiavo namo“, - pasakojo direktorius. 

Buvęs ugniagesys

Miręs darbuotojas ceche prie linijos rūšiavo makulatūrą, įmonėje dirbo trečius metus. Anksčiau R. T. tarnavo ugniagesiu-gelbėtoju. 

„Gal jam kas iškrito prie to tvenkinio? Gal jis lipo per bortelį ir nuslydo? Jis buvęs gaisrininkas, ugniagesys, kitų gelbėtojas. Gal galvą stuktelėjo? Bet čia vien prielaidos. Rytoj darys skrodimą, gal nustatys ką nors rimčiau“, - spėliojo įmonės direktorius. 

Tvenkinys buvo aptvertas 30 cm betonine tvorele. Tvenkinio gylis, anot E.Kryževičiaus, pakraštyje labai mažas – siekia vos vieną metrą.

Ar vyras buvo blaivus, parodys kraujo tyrimai. Darbuotojai įmonėje filmuojami, todėl tikimybė, kad R. T. buvo išgėręs – nedidelė.  

Nelaimės aplinkybes tiria policija ir Darbo inspekcija. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.