Lenkijos ir Lietuvos pasienyje dėl baisios nelaimės buvo susidariusios milžiniškos spūstys

Lietuvos ir Lenkijos pasienyje važiuojant keliu „Via Baltica“ šeštadienį nuo ankstyvo ryto susidarė milžiniškos spūstys. Liudininkai pasakojo, kad kelias valandas transporto priemonės išvis nejudėjo. 

 Šeštadienį ryte Lietuvos ir Lenkijos pasienis buvo nepravažiuojamas.<br> Lietuvos automobilininkų sąjungos nuotr.
 Šeštadienį ryte Lietuvos ir Lenkijos pasienis buvo nepravažiuojamas.<br> Lietuvos automobilininkų sąjungos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Nov 25, 2017, 12:13 PM, atnaujinta Nov 25, 2017, 10:01 PM

Lietuvos automobilininkų sąjunga paskelbė, kad pasienis tapo nepravažiuojamas dėl eismo nelaimės, kuri įvyko apie 5 valandą (4 valandą Lenkijos laiku) kaimyninėje šalyje, visai netoli pasienio. Pirminiais duomenimis, susidūrė du vilkikai ir du lengvieji automobiliai. Skelbiama neva nelaimės metu žuvo du žmonės. 

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) vadas Renatas Požėla naujienų portalui lrytas.lt patvirtino, kad spūstys susidarė dėl tragiškos nelaimės, kuri įvyko už 3 kilometrų nuo sienos. 

Lenkijos pareigūnai skelbė, kad nelaimė įvyko, kai automobilis „Volkswagen Passat“ su Latvijoje išduotais registracijos numeriais lenkė vilkiką, kuris registruotas Lietuvoje. Skelbiama, kad žuvo „Volkswagen“ vairuotojas, o keleivė patyrė sunkius sužalojimus. 

Pasak Lenkijos žiniasklaidos, keleivė išvežta į Suvalkų ligoninę, o policijos pareigūnai mėgina išsiaiškinti nelaimės aplinkybes. 

„Dėl šio įvykio eismas kurį laikas buvo visiškai uždarytas, vėliau jis vyko tik viena juosta“, - kalbėjo VSAT vadas R.Požėla. Apie vidurdienį nelaimės vietoje dar buvo šalinami įvykio padariniai. 

Socialiniuose tinkluose žmonės skundėsi, kad teko stovėti 3 valandas ir per šį laiką automobiliai visiškai nejudėjo. 

Šeštadienį ryte transporto priemonių srautas į kaimyninę šalį būna itin didelis, nes Lietuvos gyventojai važiuoja į Suvalkų parduotuves.

Pavakare eismas stabilizavosi.

Kaip BNS pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnybos atstovas Giedrius Mišutis, apie 16 valandą Lietuvos pusėje pasienyje buvo susidariusi apie vieno kilometro automobilių eilė, tačiau mašinoms judant, prognozuojama, kad eilių greitai nebeliks.

Avarijos kliūtys Lenkijos pusėje yra pašalintos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.