Savaitgalį eismo įvykiuose žuvo 2 pėstieji ir vairuotojas

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, per praėjusį savaitgalį, vasario 9–11 dienomis, Lietuvos keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 26 eismo įvykiai, kuriuose žuvo 3 žmonės: 75 metų ir 55 metų pėstieji ir 38 m. automobilio vairuotojas. 

 Savaitgalį eismo įvykiuose žuvo 2 pėstieji ir vairuotojas.<br> Lietuvos policijos nuotr.
 Savaitgalį eismo įvykiuose žuvo 2 pėstieji ir vairuotojas.<br> Lietuvos policijos nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 12, 2018, 12:35 PM, atnaujinta Feb 12, 2018, 12:37 PM

Penktadienio–sekmadienio eismo įvykiuose sužeisti 29 žmonės. Tarp sužeistųjų daugiausia keleivių, 12 žmonių, taip pat sužeisti 8 vairuotojai. Įvyko 9 užvažiavimai ant pėsčiųjų, sužeisti 9 žmonės, du iš jų – nepilnamečiai. 

Penki pėstieji buvo partrenkti pėsčiųjų perėjose. Dėl neblaivių vairuotojų kaltės įvyko 3 eismo įvykiai, sužeisti 4 žmonės.

Per 3 paras policija užregistravo 115 techninių eismo įvykių, kuriuose žmonės sužeisti nebuvo, 6 tokius įvykius sukėlė neblaivūs vairuotojai. 

Per 3 paras pareigūnai išaiškino 86 neblaivius vairuotojus, 39 vairuotojams nustatytas didesnis, negu 1,5 promilės, girtumas. 

Išaiškinti 96 asmenys, kurie vairavo, neturėdami tam teisės, 14 iš jų buvo neblaivūs. Taip pat išaiškini 28 pavojingo ir chuliganiško vairavimo atvejai, nustatyta 419 pėsčiųjų ir dviračių vairuotojų pažeidimų, 53 dviračių vairuotojai eisme dalyvavo būdami neblaivūs.

Penktadienį, 14 val. 49 min., magistraliniame kelyje Vilnius–Lyda, neblaivus 28 metų vairuotojas, neturintis teisės vairuoti, nepasirinko saugaus važiavimo greičio, kelio ruože, kur leistinas 90 km/val greitis, nesuvaldė vairuojamo automobilio „Peugeot 306“, kuris nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 

Įvykio metu sužeistas ir į ligoninę paguldytas kartu važiavęs 19-metis keleivis, pats vairuotojas, kuriam buvo nustatytas 2,04 promilės girtumas, nenukentėjo.

Penktadienio vakare, apie 19 val. Vilniuje, T. Narbuto gatvėje, automobilis "VW Passat", vairuojamas 24 metų vyro, partrenkė ir sužalojo nereguliuojama pėsčiųjų perėja ėjusį 75 metų pėsčiąjį. 

Garbaus amžiaus pėsčiasis dėl galvos traumos paguldytas į ligoninę. Kitos dienos vidurdienį vyras ligoninėje mirė.

Vėlų penktadienio vakarą, 23 val. 41 min., Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, sankirtoje su Noragiškių gatve, neblaivaus 32 metų vyro vairuojamas automobilis „Mercedes Benz CLK230“, nepasirinkus saugaus važiavimo greičio, nesuvaldytas nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į du gatvės apšvietimo stulpus, apvirto ir užsidegė. 

Įvykio metu sužeistas automobilio vairuotojas, jam nustatytas 1,42 promilės girtumas, vyras paguldytas į ligoninę.

Šeštadienio vidurdienį, 11 val. 48 min., Klaipėdos rajone, kelyje Klaipėda–Jokūbavas, Plikių miestelyje, 38 metų vyro vairuojamas automobilis nuvažiavo nuo kelio, atsitrenkė į stacionarų greičio matuoklį bei įvažiavo į pakelės griovį. Eismo įvykio metu vairuotojas žuvo.

Šeštadienio popietę, apie 13 val. Kėdainiuose, Kauno gatvėje, automobilis „Opel Astra“, vairuojamas blaivaus ne tarnybos metu neuniformuoto Lietuvos kariuomenės techniko, bandant išvengti susidūrimo su priekyje prieš sukant į kairę sustojusiu automobiliu „VW Passat“, įvažiavo į priešingą eismo juostą ir susidūrė su priešpriešiais važiavusiu automobiliu „Vauxhall Vectra“. 

Po smūgio automobilis „Opel Astra“ atsitrenkė į dar vieną automobilį. Per eismo įvykį sužaloti automobilio „Vauxhall Vectra“ vairuotojas ir kartu važiavusi keleivė, kurie gydomi ambulatoriškai, dar vienas keleivis paguldytas į ligoninę.

Šeštadienio pavakarę, 17 val. 35 min., Kaune, Veiverių gatvėje, automobilis „VW Golf“, vairuojamas ne tarnybos metu neuniformuoto blaivaus Lietuvos kariuomenės vyresniojo eilinio, partrenkė ir sužalojo staiga į kelio važiuojamąją dalį ne pėsčiųjų perėjoje išbėgusį neblaivų 36 metų pėsčiąjį. 

Pėsčiajam buvo nustatytas 1,70 prom. girtumas, vyras gydomas ambulatoriškai.

Šeštadienio vakare, 20 val. 10 min., Vilniaus rajone, Sužionių kaime, Pakrantės gatvėje, kelio važiuojamojoje dalyje, rastas 55 metų vyro lavonas. Įtariama, kad vyriškį partrenkė ir mirtinai sužalojo nenustatytas automobilis, kuris iš įvykio vietos nuvažiavo.

Sekmadienio pavakarę, 16 val. 36 min., Kėdainių rajone, Akademijos miestelyje, neblaivi 50 metų moteris vairavo automobilį „Opel Zafira“, kurio nesuvaldė, nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį. 

Įvykio metu neblaivi vairuotoja buvo sužeista, jai nustatytas vidutinis, 1,86 promilės girtumas, moteris paguldyta į ligoninę.

Sekmadienio vakare, apie 18 val. 36 min., Vilniuje, Tūkstantmečio gatvėje, automobilis „Seat Ibiza“ vairuojamas Slovakijos gyventojo, dėl nepasirinkto saugaus važiavimo greičio ir slidžios kelio dangos, nevaldomas atsitrenkė į kelio atitvarus. 

Eismo įvykio metu nukentėjo automobilio „Seat Ibiza“ vairuotojas ir kartu ne tarnybos metu važiavusi Vilniaus apskrities VPK tyrėja, abu sužeistieji po medikų apžiūros gydomi ambulatoriškai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.